Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2261 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Nisan 2016 - 13:54

TEMde 500 hafriyat kamyonuyla eylem

Büyüt
Küçült
TEMde 500 hafriyat kamyonuyla

İstanbulun Avrupa yakasında hafriyat taşımacılığı yapan yaklaşık POLİS500 kamyoncu, hafriyat döküm alanlarının yetersizliği, trafik sigortası priminin yüksek olması, bazı yolların kendilerine yasak olmasını protesto etmek için TEM Otoyolunda trafik yavaşlatma eylemi yaptı.

Kamyonlar saat 09.30 sıralarında Arnavutköyden TEM Otoyoluna bağlandı. Bütün şeritleri kapatan kamyonlar hızlarını düşürerek trafiğin yavaşlamasına neden oldu.

 

Kamyonlarına Türk bayrakları asan kamyoncular eylem boyunca korna çaldı. Bir kamyonun önüne asılan İnsan gibi çalışıp yaşamak bizim de hakkımız pankart dikkat çekti.

TEMDE UZUN KUYRUKLAR OLUÅžTU

Eylem nedeniyle TEMde uzun kuyruklar oluştu. Ankara istikametine ilerleyen kamyoncular Hasdal sapağından Göktürk-Kemerburgaz istikametine dönüş yaptı.

Polis, bu yol üzerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Kamyoncular Göktürk-Kemerburgaz yolunun yaklaşık yarım saat trafiğe kapattı. Bu sırada yolda olan diğer sürücüler dakikalarca trafikte kaldı. Bazı sürücüler kontak kapatarak yol kenarında yolun açılmasını bekledi.

 

KEMERBURGAZ SAPAÄžINDA DURDURULDULAR

Kamyonlar, polis tarafından Kemerburgaz sapağında durduruldu. Burada bir TOMA, ve çok sayıda çevik kuvvet polisi bekledi. Kamyoncular burada basın mensuplarına açıklama yaptılar.

YAŞATTIKLARI TRAFİK İÇİN İSTANBULLULARDAN ÖZÜR DİLEDİLER

Kamyoncular adına konuşan Mehmet Selçuk Karagöl, konuşmasına seslerini duyurmak için yaptıkları eylem nedeniyle İstanbullulardan özür dileyerek başladı. 12 yıllık kamyoncu olduğunu kaydeden Karagöl, İstanbul halkına bugün vermiş olduğumuzu rahatsızlıktan ötürü çok özür diliyoruz.

 

Bizler ekmeğinin peşinde olan insanlarız. Kesinlikle onları mağdur etmek gibi bir düşüncemiz yoktu. Tek şeridi kapatarak eylem yapmayı düşündük ancak istem dışı böyle oldu ve elimizde olmayan sebeplerle yolu tıkadık. Onların affına sığınıyoruz dedi.

SORUNLARI DÄ°LE GETÄ°RDÄ°

Hafriyat kamyoncularının sorunlarını anlatan Karagöl, Bugün son olarak 3 döküm sahamız vardı. Biz bunun 5-6ya çıkmasını istiyorduk. Bunu 2ye düşürdüler. Bu 2 döküm alanı yetersiz. İşimizi yapamıyoruz. 5-6 saat sıralar bekliyoruz. Seferlerimizi tamamlayabilmek için bu kez hafriyatçı arkadaşlarımız hız yapmak zorunda kalıyor.

 

O zaman kurallar çiğneniyor, ve cezalar yiyorlar. Trafik sigorta primleri çok yüksek. Sayın Cumhurbaşkanımızdan, başbakanımızdan, Ulaştırma bakanımızdan bize yardımcı olmalarını istiyoruz ifadelerini kullandı.

 

POLİSİN ARAÇLARINIZA BİNİN ANONSU

Basın açıklamasının ardından polis kamyonculardan araçlarına binmelerini ve eylemi sonlandırmalarını istedi. Saat 11.30 sıralarında eylemin sona ermesinin ardından kamyoncular, araçlarıyla Göktürk ve Kemerburgaz istikametine doğru ilerlediler. Kamyoncuların eylemi nedeniyle TEMde Bahçeşehir- Hasdal arasında trafik yoğunluğu oluştu.

Enver ALAS - Özkan ARSLAN/DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024