Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1626 kez okundu. | Spor Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Haziran 2016 - 22:45

Türkiyede curlingin tanıtımı için kollar sıvandı

Büyüt
Küçült
Türkiyede curlingin tanıtımı için kollar
Şebin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Curling Federasyonu olarak ilk kez kurulduktan sonra yönetim  kurulu toplantılarını yaptıklarını söyledi.

İlk toplantıda önemli kararlar aldıklarını ve Türkiyede yeni olan curlingi ülke geneline yayma amacıyla önemli  projelere imza atacaklarını belirten Şebin, Bu projeler arasında okullar ligini oluşturma ve kulüp sayısını nitelikli bir  şekilde artırma ve tesisleşme yatırımlarımız var. dedi. Şebin, devlet büyüklerinin tesis yatırımı noktasında her türlü  desteği sağladıklarını dile getirdi.

Özellikle 2018e kadar 8 veya 10 ile büyük ölçekli curling tesisleri yapma hedeflerinin olduğunu ifade eden Şebin, şöyle konuştu:

Curlingin tanıtımı noktasında bazı projeler de geliştireceğiz. Tanıtımda pilot bölgeler seçeceğiz. Buralarda milli  eğitim müdürlükleri, belediyeler ve üniversiteler ile iş birliğine gideceğiz. Antrenör yetiştirme noktasında  üniversitelerden faydalanacağız. Çünkü hemen hemen her ilimizde spor bilimleri fakülteleri var. Bu fakültelere curling  ile ilgili seçmeli derslerin konulması lazım. Bunlarla birlikte 5-10 yıl içerisinde curlingin Türkiyede en tanınır sporları  arasına gireceğine inanıyorum.

Şebin, Curling sporunun daha önce Türkiye Buz Pateni Federasyonu altında faaliyetlerini yürüttüğünü anımsattı. Federasyonlarını kurduktan sonra 18 takımın birinci ve 14 takımın da ikinci ligde yer aldığı bilgisini veren Şebin,  şöyle devam etti:

Genelde Erzurum, Kocaeli, İstanbul ve Ankaradan kulüplerimiz oluşmakta. Bu, 78 milyonluk bir ülke için çok  küçük kalmaktadır. İlk etapta Bursa, İzmir, İstanbul, Kocaeli ve Ankara, Gaziantep, Antalya ve Trabzon illerinde  curling tesisi yapma planlarımız mevcut.

AA



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024