Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1931 kez okundu. | Spor Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Ağustos 2016 - 12:44

Süper Kupanın golleri yabancılardan

Büyüt
Küçült
Süper Kupanın golleri
Bu sezon Turkcellin isim sponsorluğunda gerçekleştirilecek kupanın tarihinde oynanan 9 maçta atılan 19 golden 14ünü yabancılar kaydetti. Beşiktaş 2006 yılında Almanyadaki maçta Galatasarayı Brezilya asıllı futbolcusu Mert Nobrenin golüyle 1-0 yendi.

Fenerbahçe 2007 yılında yine Almanyada yapılan maçta Beşiktaşı Sırp Mateja Kezman ve Brezilyalı Deivid de Souzanın golleriyle 2-1 mağlup etti, Beşiktaşın tek golü Brezilyalı Bobodan geldi.

Galatasaray 2008de Kayserisporu Almanyada 2-1lik skorla geçerken, gollerini Avustralyalı Harry Kewell ve Kongolu Shabani Nonda attı. Kayserisporun tek golünün sahibi Mehmet Topuz, aynı zamanda organizasyon tarihinde gol atan ilk Türk oyuncu olarak kayıtlara geçti.

Fenerbahçe 2009 yılında Beşiktaşı İstanbulda 2-0 yendi, golleri Brezilyalı Alex de Souza filelere gönderdi.

Organizasyonda 2010 yılında Trabzonspor, İstanbulda Bursasporu 3-0 mağlup etti, bordo-mavili takımın 3 golünü de Kolombiyalı Teofilo Gutierrez kaydetti.

Kupa, şike soruşturmasının başladığı 2011 yılında düzenlenmezken, 2012 yılında Erzurumda Galatasaray, Fenerbahçeyi 3-2 yendi. Galatasaraya kupayı getiren golleri Umut Bulut (2) ve Selçuk İnan (penaltıdan) attı, Fenerbahçenin golleri yabancıları Brezilyalı Alex de Souza ve Hollandalı Dirk Kuyttan geldi.

Kayseride 2013 yılında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan kupa maçının normal süresi golsüz sonuçlanırken, uzatma bölümünde Fildişi Sahilli Didier Drogba attığı golle sarı-kırmızılı takıma kupayı kazandırdı.

Manisada 2014 yılında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan kupa maçının normal süresi ve uzatma dakikaları 0-0 eşitlikle sona ererken, sarı-lacivertli ekip penaltı atışları sonucunda mutlu sona ulaştı.

Geçen yıl ise Ankarada oynanan maçta Galatasaray, Bursasporu Yasin Öztekinin golüyle 1-0 yenerek kupanın sahibi oldu.

Şampiyonlar 6, kupa sahipleri 2 kez kazandı

Bir önceki sezonun Süper Lig şampiyonu ile Türkiye Kupası sahibini karşı karşıya getiren Süper Kupayı, düzenlendiği 9 yılda 6 kez lig şampiyonları, 2 kez de kupa sahipleri kazandı. Bir kez ise sezonu çifte kupayla kapatan takım, Süper Kupayı Türkiye Kupası finalistine kaptırdı.

Organizasyonda 2006 yılında kupa şampiyonu Beşiktaş, lig şampiyonu Galatasarayı 1-0 yendi.

2007de lig şampiyonu Fenerbahçe, kupa sahibi Beşiktaşı 2-1le geçti. 2008 finalinde lig şampiyonu Galatasaray, kupa sahibi Kayserisporu 2-1 yenerek Süper Kupanın sahibi oldu.

2010 finalinde Türkiye Kupası sahibi Trabzonspor, lig şampiyonu Bursasporu 3-0 mağlup etti.

2012 ve 2013te lig şampiyonu Galatasaray, kupa sahibi Fenerbahçeyi 3-2 ve 1-0lık skorlarla yendi.

2014 yılında lig şampiyonu Fenerbahçe ile kupa şampiyonu Galatasaray ile karşı karşıya geldi. Normal süresi ve uzatmaları 0-0 biten maç seri penaltılara giderken, lig şampiyonu Fenerbahçe sezona Süper Kupa ile başladı. Geçen sezon ise lig ve Türkiye Kupası şampiyonu Galatasaray, kupa finalisti Bursasporu 1-0 mağlup etti.

Ayrıca 2009da, önceki sezonun hem lig hem de kupa şampiyonu olan Beşiktaş, önceki sezonun kupa finalisti Fenerbahçe ile karşılaştı ve maçı sarı-lacivertliler 2-0 kazandı.

Güneş 6, Riekerink ise 1 kupa kazandı

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş Türkiyedeki kariyerinde daha önce 6 kupa kazanırken, Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink ise bir kez kupa sevinci yaşadı.

Trazonspor ile iki Türkiye Kupası ve birer Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Süper Kupa şampiyonluğu yaşayan Güneş, geçen sezon da Beşiktaş ile Süper Lig kupasını kaldırdı.

Galatasarayda geçen sezonun son bölümünde takımın başına geçen Riekerink ise sarı-kırmızılı takımla Türkiye Kupasında mutlu sona ulaşmayı başardı.

AA



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024