Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2601 kez okundu. | Spor Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Haziran 2016 - 15:53

Muhteşem geldi, sessiz sedasız gitti: Mehmet Topuz

Büyüt
Küçült
Muhteşem geldi, sessiz sedasız gitti: Mehmet
Fenerbahçenin 2009da transferi için Beşiktaşla karşı karşı geldiği Mehmet Topuz, sarı-lacivertli takımdan sessiz sedasız ayrıldı.

Kayserisporda gösterdiği performansla 2009-2010 yaz transfer döneminin gözdesi haline gelen Mehmet Topuzun transferi ilginç bir hikayeye dönüşmüştü.

Süper Ligde 2008-2009 sezonunu şampiyon tamamlayan Beşiktaş, o dönem Mehmet Topuzu transfer etmek için girişimde bulundu.

Siyah-beyazlı takımla anlaşan Mehmetin Beşiktaş formasıyla verdiği poz, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Beşiktaş yöneticileriyle yaptığı görüşmeden sonra Mehmet Topuzun, siyah-beyazlı takımda oynamasına kesin gözüyle bakılırken, başarılı futbolcuyu isteyen bir başka kulüp olan Fenerbahçe, bu transferden vazgeçmedi.

Başkan Aziz Yıldırımın transfer sürecinde bizzat devreye girdiği Mehmet için Fenerbahçe, Kayserisporla her konuda el sıkıştı.

Beşiktaş ise futbolcuyla anlaşırken Kayserisporla bonservis bedeli konusunda bir mutabakata varamadı.

Kayserisporla anlaştıktan sonra Mehmeti de ikna eden Aziz Yıldırım, 12 Haziran 2009da gizli bir şekilde özel uçakla Kayseriden İstanbula getirdiği futbolcuyu, Fenerbahçeye kazandırdı.

Kulüpten resmi bir açıklama olmamasına rağmen Fenerbahçenin kasasından basına yansıyan haberlere göre Mehmet Topuz için yaklaşık 9 milyon avro bonservis ücreti çıktı.

Taraftar kabul etti

Beşiktaş formasıyla poz verdikten birkaç gün sonra Fenerbahçeye transfer olan Mehmet Topuzu, sarı-lacivertli taraftarlar büyük bir coşkuyla karşıladı.

Sarı-lacivertli yönetim, daha önce sadece Brezilyalı yıldız Roberto Carlos için yaptığı bir uygulamayı Mehmet Topuz için de kullandı.

Fenerbahçe, milli futbolcu için statta imza töreni düzenledi. Törende Mehmeti Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak tezahüratıyla karşılayan çok sayıda taraftar, transfer sürecine de atıfta bulundu.

Saha ortasına kurulan platforma başkan Aziz Yıldırımla gelen Mehmet Topuz, Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak şapkasını takıp Fenerbahçe armasını öperek taraftarı mutlu etti.

Mehmet Topuz, Fenerbahçede ilk dönemlerinde istikrarlı bir şekilde forma giymesine rağmen Kayserisporda gösterdiği performansa ulaşamadı.

Sarı-lacivertli kulüple 2013 yılında sözleşmesini uzatan Mehmetin transfer sürecinde yaşadığı gelişmelerin aksine ayrılık süreci oldukça sessiz oldu.

Kulüp, taraftarın önünde büyük bir organizasyonla imza attırdığı Mehmete, dün internet sitesinden yayımladığı bir mesajla veda etti.

2 şampiyonluk kazandı

Mehmet Topuz, 7 sezon formasını giydiği sarı-lacivertli takımla 2 kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

Mehmet, Süper Ligde 2010-2011 sezonunun tamamında forma giyerek takımının şampiyon olmasında önemli rol oynarken, kariyerinin ilk zaferine de ulaştı.

Tecrübeli futbolcu, 24 kez lig maçında sahaya çıktığı 2013-2014 sezonunda da Fenerbahçeyle şampiyonluk kupasına uzandı.

Fenerbahçe formasıyla Mehmet, 7 sezonda 2 lig şampiyonluğunun yanı sıra 2 Türkiye Kupası ve bir Süper Kupa kazandı.

7 sezona bir sezonu sığdıramadı

Mehmet Topuz, Kayserisporda ortaya koyduğu golcü kimliğini Fenerbahçeye taşıyamadı.

Başarılı futbolcu, Kayserisporla 2008-2009 sezonunda tüm kulvarlarda 34 maçta 14 gol kaydetti.

Mehmet Topuz, 7 sezon mücadele edip toplam 216 kez formasını giydiği sarı-lacivertlilerle ise sadece 13 gol atabildi.

Son iki yılda gözden düştü

Fenerbahçeye büyük umutlarla transfer edilen Mehmet Topuz, ilk 5 sezonunda beklentileri karşılaşmasına rağmen son 2 yıldır formayı unuttu.

Teknik direktörler Christoph Daum, Aykut Kocaman ve Ersun Yanal döneminde takımın önemli isimlerinden biri olan Mehmet, son 2 yılda lig sadece 11 maçta süre alabildi.

İsmail Kartalın çalıştırdığı Fenerbahçede 2014-2015 sezonunda tüm kulvarlarda 18 maçta oynayan 33 yaşındaki futbolcu, geçen sezon ise tamamen gözden düştü.

Vitor Pereira yönetimindeki takımda Mehmet sadece 3 lig maçında sonradan oyuna girerek 32 dakika süre aldı.

Portekizli teknik adamın takımda düşünmediği Mehmetle sarı-lacivertli yönetim de sözleşme uzatmadı ve tecrübeli futbolcunun Fenerbahçe kariyeri sona erdi.



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024