Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2431 kez okundu. | Spor Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Haziran 2016 - 15:51

Kadın spiker Euro 2016yı anlattı hakaret yağdı!

Büyüt
Küçült
Kadın spiker Euro 2016yı anlattı hakaret

Euro 2016 turnuvasında İtalyanın İsveçle karşılaştığı maçı ZDF televizyonu canlı verdi. Maçın spikerliğini Claudia Neumann adındaki bir kadının yapması Alman izleyiciler tarafından şaşırtıcı tepkilere neden oldu. 

Seyirciler, sosyal medya hesaplarından Kadınlar, erkek futbolunu anlatmamalı. Sinir bozucu. Yakışmıyor gibi yorumlar yaptı. Gelen yorumlar arasında Neumannı tecavüzle tehdit edenlerin olduğu da iddia edildi. Kadınlar maç anlatır mı? Türkiyedeki spor spikerleri ne dedi? 

TEPKİLER ÇOK CİNSİYETÇİ

Spor Yazarı, Yorumcusu Gülengül Altınsay:

Hiç mantıklı bulmuyorum. Bir kadın doğumcunun önce doğurması mı gerekiyor? Bir kadın rahatlıkla maç anlatabilir. Önyargı yıkılmalı. Tepkiler çok cinsiyetçi. Ben daha önce Eurosportta Beşiktaşın bir maçını sundum, olumsuz tepki almadım.

BENCE DAHA GÃœZEL

Spor Yazarı Osman Tanburacı:

Bir kadın erkek çocuk doğurup; futbolcu oluyorsa o çocuk, kadın da o çocuğun maçını anlatabilir, çok doğal. Bizdeki futbol anlatanlardan belki çok daha başarılıdır o kadın ve alkışa değerdir. Bir erkek maçı anlatıyorsa, abuk subuk anlatıyorsa, durduk yere heyecan vermek için, bir hanımefendinin ağzından maçı dinlemek bence çok daha güzel; becerebiliyorsa eğer!

KABUL GÖRMESİ KOLAY OLMUYOR

Spiker, Spor Yazarı Okay Karacan:

Futbol spikerliği, bugüne kadar erkek sesiyle özdeşleşmiş, erkek dünyasının oyunu olmuş. Kadınlar son 20 yıldır futbol yorumculuğu, spikerliğinin içinde. Hem futbolun, hem de futbol izleyicilerinin DNAsında erkekler var. Kabul görmesi kolay olmuyor. Ben, kadınların futbol anlatmasını tercih edenlerdenim.

ERKEK OLMAYA GEREK YOK

Spiker Semahat Özdoğan:

Türkiyede ilk futbol maçı anlatan kadınım. Futbolseverler tarafından olağanüstü sempatiyle karşılaştığım için bu duruma çok şaşırdım. Bu, fanatizmin aşırı ucu bana göre. Maç anlatmak için erkek olmaya gerek yok. Erkek anlatıcıların içinde de eleştirilenler çok fazla. Size emanet edilen mikrofona, özen gösterip, dinleyiciye saygı göstermek gerekiyor.

Habertürk

 

 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024