Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2056 kez okundu. | Spor Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Haziran 2016 - 13:36

İtalyan basınından Cüneyt Çakıra: Hayal kırıklığı!

Büyüt
Küçült
İtalyan basınından Cüneyt Çakıra: Hayal
İtalyan spor basını, dün İspanya karşısında alınan zaferi manşetlere taşırken, karşılaşmayı yöneten Türk hakem Cüneyt Çakırı, birkaç pozisyonda doğru kararlar veremediği için eleştirdi.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) son 16 turunda İtalyanın İspanyayı 2-0 ile geçmesi, ülkede büyük coşku oluştururken, İtalyan spor basını, Gök-mavililer olarak anılan milli takımlarının, İspanya ile özdeşleşen tiki-taka futboluna son verdiğini ve 2012nin intikamını aldığını yazdı.

Yüksek tirajlı spor gazetelerinden Corriere dello Sport, İspanya zaferi için Tikitalia başlığını atarak, İtalyanın, dünya futbolunda son yıllarda hegemonya kuran Boğa lakaplı İspanyolları, Chiellini ve Pellenin golleri, Buffonun da kaledeki performansıyla geçtiğini yazdı.

İtalya Milli Takım Teknik Direktörü Antonio Conte de oluşturduğu takım nedeniyle övüldü.

Dünkü maçta Türk hakem Cüneyt Çakırın kötü bir yönetim sergilediğini savunan gazete, 4 puan verdiği Türk hakemin, maç içinde İspanyaya gösterilmesi gereken 2 kırmızı kart olmak üzere pek çok şeyi görmediğini yazdı.

Gazete, Çakırın bazı pozisyonlarda doğru karar alamadığını, 45. dakikada Sergio Ramosun Edere yaptığı faul ile 88. dakikada David Silvanın Giorgio Chiellininin üzerine basmasında kırmızı kartı es geçtiğini kaydetti.

Ülkenin önde gelen bir diğer spor gazetesi La Gazzetta dello Sport, Karşı konulmaz İtalyanın İspanyayı ufaladığını belirtti.

Gazete erken final ayarındaki maçtan baş yapıtlık bir oyunla zafere ulaşan İtalya Milli Takımının cumartesi günü Almanyaya karşı bir başka final mücadelesi vereceğine dikkati çekti.

Hakem yönetiminin değerlendirildiği yazıda ise Cüneyt Çakırın bazı pozisyonlarda hatalı değerlendirmeler yaptığı savunularak, Çakırın bu karşılaşmada hayal kırıklığı yarattığı yorumu yapıldı.

İtalyadan Thiago Mottanın Lucas Vazqueze, İspanyadan da David Silvanın da Giorgio Chielliniye yaptığı hareketlerden ötürü doğrudan kırmızı kartlar görmesi gerekirken Çakırın bunları atladığı paylaşıldı.

Tuttosport gazetesi ise Şaşırtıcı İtalya ile coşuyoruz başlığıyla İspanya zaferini okuyucularına aktarırken, Yaşasın Conte, güle güle İspanya. Tiki-taka futbolunu bize veriyoruz alt başlıkları dikkati çekti.

Gazete, Chiellini ve Pellenin gollerini İtalyanın oyunu mutlak domine edişini belgelediğini belirterek, EURO 2012 finalinde 4-0 kaybettikleri İspanyadan rövanşı aldıklarını yazdı.

Karşılaşmayı yöneten Cüneyt Çakırın Chiellininin attığı golden önceki faulün doğru olduğunu ancak İspanyadan Silva, İtalyadan da Mottanın kırmızı kart görmesi gerektiği bunun es geçildiği ifade edildi.

Karşılaşmayı canlı veren İtalyan devlet kanalı RAInin spikerleri de zaman zaman hakem Çakırı eleştirdi.



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024