Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2671 kez okundu. | Spor Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Ağustos 2016 - 12:52

Irkçılara altın yumruk

Büyüt
Küçült
Irkçılara altın

2012 Londra Olimpiyatlarında Brezilyanın en büyük madalya umutlarından Rafaela Silva, Macar rakibi Hedvig Karakasın kural dışı bir tekmesiyle yarış dışı kalmıştı. Silvanın madalyayı kaybetmesinin ardından Brezilyada sosyal medya üzerinden kişiliğine yönelik hakaretlerin yanında siyahi olması nedeniyle macaca-maymun denilerek hakaretler edilmişti.

Yoksul bir aileden gelen Rafaela Silva, Cidade de Deus yani Tanrıkent favelası doğumlu. Fernando Mereillesin aynı isimli filmiyle dünya çapında tanınan bu Favela, Rio de Janeironun en yoksul ve ten rengi en siyahi olanlarının yaşadığı bir bölge. Mereillesin olimpiyat oyunlarının açılış serenomisinin fikri tasarımcı olması ve Brezilyanın ilk altın madalyasını bu Faveladan çıkan bir atletin alması talihin baska bir cilvesi.

Dört yıl sonra yeniden Londradaki rakibi Karakasın karşısına çıkarak rövanşını alan Rafaela Silvanın zaferinden sonra ülkedeki tüm yayın organları ırkçılık konusu yeniden işlenmeye başlandı. Instagramda ülkenin ünlü sanatçıları Silva fotoğraflarını paylaşıyor. Silvayı ilk tebrik eden ise ünlü futbolcu Neymar oldu. Neymar 2012de yaşananların ardından nasıl hissettiğini biliyorum. Şimdi seni gerçekten sevenlerin yanında olma ve Rio 2016 hayallerini gerçekleştirmek için motive olma zamanı sözleriyle destek verdiği tweetini hatırlatarak, tıpkı 2012de dediğim gibi... Madalya ve rüyanı gerçekleştirdiğin için tebrikler mesajını yayınladı.

Silva ise zaferi sonrası Globo TVye Londra hayvanat bahçesine kapatılması gereken maymun bugün evinde şampiyon oldu açıklamasında bulundu.

DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024