Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2271 kez okundu. | Spor Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Haziran 2016 - 13:24

İngilterenin güvenlik endişesi

Büyüt
Küçült
İngilterenin güvenlik

UEFA tarafından Avrupa Futbol Şampiyonasından (EURO 2016) diskalifiye edilmekle uyarılan İngiltere, yarın ve perşembe günü B Grubunda oynanacak maçlar için yeterli güvenlik önleminin alınmadığı konusundaki endişesini UEFAya bildirdi.

İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı Greg Dyke tarafından kaleme alınan mektupta, İngiliz taraftarların Rusya ile oynanan maçın sonunda yaşanan korkunç olayların sorumlularından olduğu imasında bulundunuz. Bu ima, hem video kanıtları hem de bağımsız disiplin kurulunuzun sadece Rusya Futbol Federasyonuna yönelik yaptırım kararı almasıyla çelişmektedir denildi.

Maçla ilgili güvenlik kontrollerini de eleştiren Dyke, taraftarların stada fişeklerle girebildiğini, tribünlerde İngiliz ve Rus taraftarlar arasındaki ayrımın düzgün yapılmadığını savundu. Dyke, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

İngiliz taraftarların azınlığının olayların bazılarına karıştığı aşikar ve bu durum bizde çok büyük hayal kırıklığına neden oldu. Ama on binlerce taraftarın da olumlu davrandığını lütfen unutmayın. Yetkililerle görüşüyoruz ve Lensteki maç için biletleri olmayan taraftarlarımıza orada bir araya gelmeleri tavsiyesinde bulunuyoruz. Taraftarları olumlu etkilemek için çok çalışacağız ancak şehirdeki güvenlik düzenlemeleriyle ilgili de ciddi endişe duyuyoruz. Bu endişelerimiz, Rusyanın yarın öğleden sonra Lillede maç oynayacağı bilgisiyle artmıştır.

İngiltere-Rusya maçının öncesinde ve sonrasında yaşanan şiddet olaylarında 4ü ağır toplam 35 taraftar yaralanmıştı.

Marsilya kentinde 3 gün süren olaylara biber gazıyla müdahale eden Fransız polisi, 20 taraftarı gözaltına alınmıştı.

Statta yaşananlarla ilgili inceleme başlatan UEFA, bir açıklama yaparak şiddet olaylarının devam etmesi halinde iki ülkenin şampiyonadan ihraç edilebileceği uyarısında bulunmuştu.

B Grubunda yarın Lille kentinde Rusya-Slovakya, perşembe günü ise Lens kentinde İngiltere-Galler maçları yapılacak.

Fransanın kuzeyindeki iki kent arasında 40 kilometre mesafe bulunuyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024