Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2071 kez okundu. | Spor Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Haziran 2016 - 17:12

Fransa, İngiltere ve Rusya maçları öncesi alarmda

Büyüt
Küçült
Fransa, İngiltere ve Rusya maçları öncesi

EURO 2016 maçı nedeniyle kentte alkol satan dükkanların Cumaya kadar kapalı kalmasına karar verilirken, 350 barın ise Çarşamba ve Perşembe akşamları erken kapanması kararlaştırıldı.

BBC Türkçenin haberine göre; arabayla sadece 30 dakika mesafede olan Lille ve Lens kentlerinde İngiliz ve Rus taraftarlar toplanmış durumda.

İki takımın haftasonu Marsilyada oynadığı maçta büyük olaylar çıkmış, Rus ve İngiliz taraftarlar arasında çıkan kavgalarda 4ü ağır, 35 kişi yaralanmıştı.

UEFA, Rus taraftarların karıştığı şiddet olayları nedeniyle, Rusyaya EURO 2016dan ihraç cezası verdi ancak cezayı askıya aldı. Benzer olayların tekrarlanması durumunda Rusya milli takımının EURO 20156dan men edilmesi gündemde.

Marsilya savcısı Brice Robin olaylarla ilgili olarak, altısı İngiliz, üçü Fransız ve biri Avusturyalı 10 kişinin yargılanacağını, olaylara karışan 150 Rus taraftarın ise kaçmayı başardığını söylemişti.



İki ülke takımlarının taraftarları, geçen haftanın ardından bu hafta da Lillede oynanacak İngiltere-Galler ve Rusya-Slovakya maçlarında tekrar aynı mekanda bulunacak.

Yetkililer bileti olmayan İngiltere taraftarlarını kente gitmekten caydırmaya çalışırken, biletsiz kişilerin maç görüntülerini izlemeleri için ayrılacak alanlarda alkol düzeyi düşürülmüş bira satılması önlemi alınacak.

Geçen Cumartesi günü İngiltere ile Rusya arasında berabere sonuçlanan karşılaşmadan sonra, hem taraftarlar arasında hem de taraftarlarla polis arasında çatışma çıkmıştı.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024