Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1791 kez okundu. | Spor Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Haziran 2016 - 14:24

Ergin Ataman kadroyu şekillendiriyor

Büyüt
Küçült
Ergin Ataman kadroyu
A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Filipinlerde 5-10 Temmuzda düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemelerinde mücadele edecek kadroyu büyük oranda belirlediğini söyledi.

Ataman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İtalyada düzenlenen turnuvada ev sahibi ülkenin yanı sıra Çin ve Çek Cumhuriyeti ile oynadıkları hazırlık maçlarında sistemlerini ve oyuncuları deneme şansına sahip olduklarını belirtti.

Tecrübeli çalıştırıcı, geçen sezon oluşturulan sistemi geliştirmeye çalıştıklarını dile getirerek, Takımın oynayacağı basketbol, bu hafta Yunanistan maçlarında daha da netlik kazanacak. Şu anda tam olarak hazır olduğumuz söylenemez. Tam kadro hiç antrenman yapamadık. Kafamdaki beş aşağı yukarı belli, 10 kişi de belli ama geri kalan iki oyuncu için 4-5 adayımız var diye konuştu.

Spor Toto Basketbol Ligi play-off final serisinde mücadele eden oyuncuların kampa geç katıldığını anlatan Ataman, Yunanistan ile deplasmanda yapacakları maçtan önce kadroyu 14 kişiye indireceklerini belirterek, Yarın İstanbulda Filipinler ile bir hazırlık maçımız var. Son bir prova yapacağız. 22 Haziran Çarşamba günü de Yunanistana gideceğiz. Yunanistana giderken kadroyu 20 kişiden 14 kişiye indireceğiz. Yunanistan ile İstanbulda ve Atinada oynayacağımız iki maçta da tam bir olimpiyat elemesinin provasını yapmayı planlıyoruz. O maçlara kesin galibiyet parolasıyla çıkacağız ifadelerini kullandı.

Milli takım kadrosundaki oyuncuların farklı özelliklere sahip olduğunu anlatan deneyimli başantrenör, Olimpiyat elemelerinde bize faydalı olacağına inandığımız iki oyuncuyu da kadroya dahil edeceğiz. Filipinlere 14 kişi gideceğiz ve turnuva başlamadan kadroyu 12ye indireceğiz değerlendirmesinde bulundu.

Ergin Ataman, 2016 Rio Olimpiyat Oyunlarına katılma hakkı elde eden A Milli Kadın Basketbol Takımını da tebrik ederek, Kadınlarımızın olimpiyat mücadelesi verecek olması Türkiye için çok güzel bir şey. Kendilerini kutluyorum, olimpiyatlarda da başarılar diliyorum şeklinde görüş bildirdi.



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024