Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2131 kez okundu. | Spor Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Haziran 2016 - 13:36

David Blatt: Avrupaya döndüğüm için heyecanlıyım

Büyüt
Küçült
David Blatt: Avrupaya döndüğüm için
Spor Toto Basketbol Ligi ekiplerinden Darüşşafaka Doğuşta yeni başantrenör David Blatt, Avrupaya döndüğü için heyecanlı olduğunu söyledi.

Bu yılın ocak ayına kadar Amerikan Basketbol Ligi (NBA) ekibi Cleveland Cavaliersı çalıştıran ABDli başantrenör, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

NBAden tekrar Avrupa basketboluna dönme sürecini anlatan Blatt, Darüşşafaka Doğuşun teklifinin kendisini etkilediğini belirtti.

Avrupada çalıştığı son sezonda Maccabi Electra ile 2014 yılında THY Avrupa Liginde şampiyonluk yaşayan Blatt, şunları kaydetti:

Her şeyden önce ben bu ortama çok alışkınım. Aynı zamanda NBAde de çok özel, meydan okucu bir deneyim yaşadım. Bundan da çok memnunum. NBAde kalmayı da denedim. Birçok takımla görüşme yaptım. Birkaçıyla anlaşmaya da yaklaştım ama olmadı. NBAde başantrenör olamayacağımı gördüğüm için alışkın olduğum bir ortama dönmeye karar verdim. Darüşşafaka Doğuş, bana çok üst düzey ve kaliteli bir ortam sundu. Hiç tereddüt etmeden kabul ettim. Avrupaya döndüğüm için heyecanlıyım.

Avrupanın en iyi koçları Türkiyede David Blatt, Avrupa Liginin yanı sıra Spor Toto Basketbol Liginde mücadele vereceğinden dolayı da heyecan duyduğunu dile getirdi.

Türkiyede Zeljko Obradovic (Fenerbahçe), Ergin Ataman (Galatasaray Odeabank), Velimir Perasovic (Anadolu Efes) gibi Avrupanın en iyi başantrenörlerinin bulunduğunu vurgulayan Blatt, Bu isimler gerçekten de Avrupadaki en iyi koçlardan. Türkiyede Avrupanın en iyi koçlarıyla mücadele etmek heyecanı verici ve meydan okuyucu bir durum. Zaten o yüzden tekrar döndüğüme mutluyum şeklinde konuştu.

Türkiyede Efes Pilseni (Anadolu Efes) 2007-2008 sezonunun ilk bölümünde çalıştıran Blatt, Darüşşafaka Doğuşla anlaştıktan sonra Ergin Atamanla karşılaştığını aktararak, Ergin Atamanı İtalyada gördüm. Sohbetimiz oldu. Kendisi Avrupanın en iyilerinden birisi. Obradovicle henüz temasa geçemedim. Kendisini görmekten ve onunla konuşmaktan büyük mutluluk duyarım dedi.

Üst seviye kupalar kazandım

NBAde Cleveland Cavaliers ile iki sezon önce final oynayan bu sezon ise ayrıldığında takımı konferans lideri olarak bırakan ABDli başantrenör, Avrupada da büyük başarılar yakaladığını vurguladı.

Maccabi Electra ile Avrupa Liginde yaşadığı şampiyonluğunun yanı sıra Rusya ile 2007de Avrupa Basketbol Şampiyonasında zirveye çıkan Blatt, aynı milli takımla 2012 Londra Olimpiyatlarında bronz madalya elde etti.

Kupaların nasıl kazanıldığı konusunda deneyimli olduğunu anlatan Blatt, şöyle konuştu:

Kupa alma anlamında Avrupada üst düzey ortamlarda bulundum. Hem kulüp hem de milli takım anlamında bu başarıları yakaladım. Bu tür başarılardan bahsederken, bir şeyler yapmak lazım. Öncelikle burada bir şeyleri yapmamız ve başarmamız gerekiyor. İyi bir ekip kurup iyi bir oyun tarzı yakalamamız gerekiyor. Büyük fedakarlıklarda bulunarak çalışmamız lazım. Kaliteli insanlar, oyuncularla güzel şeyler başarabilirsiniz. Benim felsefem her zaman böyle oldu.

Cleveland Cavaliersın şampiyonluğu

David Blatt, NBAde geride kalan sezonu şampiyon tamamlayan eski takımı Cleveland Cavaliersın şampiyonluğuna, orada bulunan arkadaşları için sevindiğini söyledi.

Bu yılın ocak ayında Cleveland Cavalierstan ayrıldığında takımı Doğu Konferansı lideri olarak bırakan Blatt, ayrılık süreciyle ilgili fazla yorum yapmak istemediğini belirterek, Hepsi arkamda kaldı hiçbirinden bahsetmek istemiyorum Cleveland ile ilgili. Şehir için bu çok büyük başarı. Ve o ekipte çok arkadaşım dostum var. Cleveland Cavaliersın başarısına, oradaki arkadaşlarım için sevindim ifadelerini kullandı.

Blatt, son olarak THY Avrupa Liginin yeni formatını değerlendirerek, Yeni sistemde 16 takımlı lig usulü olacak. Her şeyden önce büyük bir adaptasyon gerektirecek. Ekip, koç ve oyuncuların iyi adapte olmaları gerekecek. Dolayısıyla çok farklı bir sezon olacak. Sporseverler için bence çok güzel. Avrupa basketbolunun daha da gelişmesi ve geleceği içinde güzel bir uygulama olacak şeklinde yorumda bulundu.



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024