Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1611 kez okundu. | Spor Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Temmuz 2016 - 10:17

Almanyada zafer Marquezin

Büyüt
Küçült
Almanyada zafer
MotoGP Dünya Şampiyonasının 9. yarışı Almanya Grand Prixsini birinci bitiren Repsol Honda takımının İspanyol pilotu Marc Marquez, sezonun 3. galibiyetini aldı.

Motosiklet yarışlarının en önemli organizasyonu MotoGPde sezonun 9. ayağı, Almanyanın Chemnitz kentindeki 3,7 kilometrelik Sachsenring Pistinde, 30 tur üzerinden yapıldı.
Pole pozisyonundaki Repsol Hondadan Marc Marquez, yağmur altında başlayan yarışın startında liderliğini korudu ancak ilk tur içinde Movistar Yamahadan Valentino Rossi ve Ducatiden Andrea Doviziosoya geçildi. 11. turda pist dışına çıkarak 9unculuğa kadar gerileyen Marquez, yarışın devamında rakiplerinin aksine kuru zemin lastiklerini tercih etti. Lastik değişiminde geciken öndeki pilotların pite girmesiyle 25. turda liderliğe çıkan Marquez, 47:03.239luk derecesiyle sezonun 3, MotoGP kariyerinin 27. zaferini elde etti.

Liderden 9.8 saniye sonra damalı bayrağı gören LCR Hondadan Cal Crutchlow 2nci, Marquezin 11.6 saniye arkasındaki Dovizioso ise 3üncü oldu. Son şampiyon Movistar Yamaha pilotu Jorge Lorenzo da 11. olarak başladığı yarışı 15. sırada bitirdi. Yarış sonunda puanını 170e çıkaran Marquez, en yakın takipçisi Lorenzo ile arasındaki farkı 48 puana çıkardı. İki İspanyol sürücüyü, 111 puanla Rossi izledi. Sezonun 10. yarışı Avusturya Grand Prixsi, 14 Ağustosta koşulacak.

Pilotlar klasmanı

Almanya Grand Prixsinin ardından pilotlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle oluştu:

1. Marc Marquez (İspanya) - 170 puan
2. Jorge Lorenzo (İspanya) - 122
3. Valentino Rossi (İtalya) - 111
4. Dani Pedrosa (İspanya) - 96
5. Maverick Vinales (İspanya) - 83

AA



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024