Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3979 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Şubat 2015 - 17:40

Ben zannettiğiniz şey üçüncü meme ucunuz olabilir!

Büyüt
Küçült
Ben zannettiğiniz şey üçüncü meme ucunuz

Dişiliğin ve üremenin sembolü memenin çoğul oluşu tarih boyunca doğurganlığı, bereketi ve verimliliği temsil eden Artemis ile hatırlanmıştır. Artemis bir doğa tanrıçasıdır. Boynundaki gerdanlığın altında bulunan dört sıra halindeki onlarca meme, bolluk ve bereketi sembolize etmiş ve bu durum çok memeli kadın figürlerinde hayat bulmuştur. Ancak artık günümüzde estetik görüşler tamamen değişmiş ve yeni bir formasyona uğramıştır.

Meme rahatsızlıklarının en az bilineni, aksesuar meme başı hastalığı nedir, nasıl tedavi edilir? Op. Dr. Evrim Uçkunkaya anlattı:

Aksesuar meme/meme başı hastalığı nedir? Nasıl anlaşılır?

Normalde her iki cinste de sağda ve solda birer tane olmak üzere toplam iki adet meme ve meme başı vardır. İki meme başından daha fazla sayıda meme başı olmasına ise politeli denmektedir. Bu rahatsızlık, toplumda yüzde 1€2 oranında görülmektedir. Polimasti ise, ikiden fazla sayıda meme dokusunun olmasıdır. Her iki anomali de meme çizgisi boyunca herhangi bir yerde olabilir.

Genellikle vücudunda fazla memesi ya da meme başı olan kişiler bunu genellikle çok küçük oluşu ve tam meme formunda olmaması nedeniyle ben veya leke olarak algılarlar. Bunun bir aksesuar meme ya da meme başı olduğunun çoğunlukla farkında bile değillerdir. Aksesuar meme başı en sık olarak, normal meme yerleşiminin hemen altındaki bölgelerde görülür. Aksesuar meme ise en çok koltuk altında görülür.

Kimlerde görülür? Erkek, kadın, yaş?

Dünyadaki kadınların neredeyse yüzde 5inde gelişimsel bir varyasyon olarak üçüncü meme bulunur. Kuzey Amerikalıların tahmini olarak yüzde 1 ile 2`sinde fazla meme başı bulunur. Bu durum erkek ve kadınlarda eşit oranda gerçekleşmekle birlikte zencilerde ve Japonlar`da daha yaygın olarak ortaya çıkabilmektedir. Aksesuar meme başı erkek ve kız çocuklarında eşit sıklıkta görülürken, aksesuar meme kızlarda erkeklere oranla daha fazla görülür. En sık koltuk altında görülür. Hastaların yarıdan fazlasında iki taraflı görülür.

Doğuştan gelen bir hastalık mıdır, sonradan ortaya çıkar mı?

Doğumsal bir kalıntı olan fazla meme veya meme başı, henüz anne karnındayken oluşur. Seyrek olarak bir bebeğin fazladan bir ya da daha çok meme/meme başının olduğu görülebilir. Kasıktan koltukaltına kadar uzanan süt yolu denilen bir çizgi boyunca çok sayıda meme hücremiz vardır. Kasıktan koltuk altına kadar uzanan süt yolundaki hücreler eğer beklenen gerilemeyi göstermezse, aksesuar meme de denilen üçüncü meme oluşur. Meme başları ile birlikte göğüs dokusu da bulunur veya bulunmaz. Fazla meme başları genellikle göğüs bölgesinin çevresinde yer alsalar da ara sıra da boyunda, sırtta, kalçada ve vulvada bulundukları da gözlenmiştir. Aksesuar meme ve meme başı dokuları genellikle ergenlik dönemi ya da gebeliğe kadar belirti vermezler. Bu dönemlerde hormonların etkisi ile büyürler. Belirginleşip ağrıya neden olabilirler.

Hayati tehlikesi var mıdır?

Aksesuar meme başına renal agenezi (böbreğin doğumsal yokluğu) ve aksesuar böbrek gibi böbrek anomalileri, doğumsal kalp hastalıkları, epilepsi (sara hastalığı) ve kulak anomalileri eşlik edebilir. Aksesuar meme dokularının tümörlere dönüşme riskleri vardır. Bu nedenle politeli bulunması durumunda eşlik eden bir bozukluk olup olmadığının incelenmesi gereklidir.

Nasıl tedavi edilir?

Bu lezyonlar kozmetik ve psikolojik sorunlar yaratabilirler. Çok büyük olanları kozmetik bir problem teşkil ederken, ufak olanlarının sıklıkla farkına bile varılmaz, her iki durumda bir sağlık problemi değildir. Böyle bir durum söz konusu ise bebeklik ya da ilk çocukluk döneminde hiçbir şey yapılamaz. Ancak, çocuk ergenlik dönemine erişince estetik nedenlerle ameliyat yapılabilir.


 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024