Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 970 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   05 AÄŸustos 2023 - 07:32

Vali Gül'den 'düzensiz göç' açıklaması!

Büyüt
Küçült
Vali Gülden düzensiz göç
Medya temsilcileriyle bir araya gelen İstanbul Valisi Davut Gül, konuşmasında düzensiz göç konusuna da değinerek "Kısa süre içinde düzensiz göç İstanbul'un gündeminden çıkacak" ifadelerini kullandı.

 

Ä°stanbul ValiliÄŸi'nin düzenlediÄŸi medya temsilcileri buluÅŸmasında konuÅŸan Vali Davut Gül, düzensiz göçmenlerle ilgili oldukça net konuÅŸtu. Gül, "Kısa süre içinde düzensiz göç Ä°stanbul'un gündeminden çıkacak. Suça karışan her yabancıyı gözünün yaşına bakmadan sınır dışı edeceÄŸiz." ifadelerini kullandı.

"KAYITSIZLAR KENDÄ° ÜLKELERÄ°NE GÖNDERÄ°LÄ°YOR"
Konuyu detaylandıran Davut Gül, "Ä°stanbul'a gelen insanların bazıları yatırım için geliyor bazıları eÄŸitim amaçlı geliyor biz saÄŸlık turizminde çok potansiyeli olan bir ÅŸehiriz. Bizim mücadele ettiÄŸimiz ekiplerimiz, kimlik kontrolü yaparken herhangi biri kayıtsızsa bu ÅŸu anlama geliyor; ülkemize nasıl girdiÄŸini bilmiyoruz, kaçak yollarla girmiÅŸ dolayısıyla bunun uyruÄŸuna bakmadan kendi ülkesine geri gönderiyoruz." dedi.

"TÄ°CARET YAPAN YABANCILAR DA DENETÄ°M ALTINDA"
Yabancıların oturma izni kapsamı hakkında da bilgi veren Gül, ÅŸöyle devam etti: "Biri Ä°stanbul'da yaÅŸamaya karar verdi, buna izin verildi. Ne yapacak? Ticaret yapacak. Günün sonunda bu izin uzatılırken bunun izin verildiÄŸi süre içerisinde o amaca yönelik çalışmanın yapılıp yapılmadığını arkadaÅŸlarımız kontrol ediyor. Bu ne demek? Åžu demek; Ticaret yapacağım diyor ticaret yapan kiÅŸi ne kadar vergi verdi, kaç kiÅŸiyi çalıştırdı? EÄŸer bir kiÅŸi iki yıl boyunca ticaret yapmak için izin aldıysa ve bu süre içinde o amaçları gerçekleÅŸtirmediyse iki tane alternatif var. Ticari anlamda düzen kuramamıştır bunu uzatmıyoruz. Ticari anlamda anlamda bir düzen kurmuÅŸtur ama kayıt dışı çalışmıştır bunu da uzatmıyoruz.

"KÄ°MSENÄ°N BAÅžIBOÅž DOLAÅžMASINA Ä°ZÄ°N VERMÄ°YORUZ"
Dolayısıyla Ä°stanbul'a katkı sunacak, Türkiye'nin ekonomisine katkı saÄŸlayacak herkese ihtiyacımız var ama bunun dışında kaçak yolla girdiyse onu sınır dışı ediyoruz. Belli katalog suçlar var izin verildi ama uyuÅŸturucu terör taciz gibi suçlara karıştıysa bunu da sınır dışı ediyoruz. Bizim göç politikamız merhamet eksenli, adalet eksenli. Kimseye zulüm de etmiyoruz kimsenin burada başı boÅŸ dolaÅŸmasına da izin vermiyoruz. Kısa süre içerisinde düzensiz göç Ä°stanbul'un gündeminden çıkacak. Bunun ticaretini yapan kiÅŸilerle ilgili de kolluk kuvvetlerimiz gerekeni yapıyor."

Vali

 Gül ,Ä°stanbul , Göçmen , dÜZENSÄ°Z, 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024