Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1459 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   16 AÄŸustos 2023 - 08:22

Temassız ödeme 60 TL oldu

Büyüt
Küçült
Temassız ödeme 60 TL
İstanbul'da toplu taşımada kredi kartı veya banka kartıyla temassız ödeme yapılabiliyor. Yeni ücret tarifesiyle, 22.25 TL olan metrobüs ücretinin, kredi kartı ve banka kartıyla yapılan temassız ödemelerde 60 TL, otobüslerdeki 15 TL'lik tam bilet ücreti ise 30 TL oldu.

Artan maliyetler ve akaryakıta gelen zamlarla birlikte Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi geçen hafta zorunlu olarak ulaşım ücretlerine zam yaptı. Ä°BB, ön ödemeli kart veya banka kartı kullanılarak ödeme yapılan yolculuklarda ücreti metrobüste 60 TL, otobüslerde ise 30 TL olarak belirledi.

 

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nde (UKOME) 26 Ekim 2022’de alınan kararla Ä°stanbulkart dışındaki açık çevrim kartların, toplu ulaşımda kullanımının düzenlenmesi teklifi kabul edilmiÅŸ toplu ulaşımda diÄŸer ödeme yöntemlerinin yanı sıra kredi kartları, ön ödemeli kartlar ve banka kartlarıyla ödeme yöntemi de geçerli hale gelmiÅŸti.

Temassız ödeme yöntemi, Ä°BB iÅŸtiraki BELBÄ°M koordinasyonuyla uygulanmaya baÅŸlamıştı.

OTOBÜSTE 15 TL, METROBÜSTE 37.75 TL
Toplu ulaşımda, 11 AÄŸustos 2023’ten itibaren uygulanmaya baÅŸlayan yeni ücret tarifesiyle, tam bilet kullanılan araçlarda ücret 15 TL, metrobüste ise en uzak mesafe ücreti 22.25 TL olmuÅŸtu. Kredi kartı, ön ödemeli kart veya banka kartı kullanılarak ödeme yapılan yolculuklarda ise bu ücretlerin, metrobüste 60 TL, otobüslerde ise 30 TL olarak yansıtıldığı görüldü.

 

Yolcular, fiyat farkı konusundaki ÅŸikayetlerini dile getirdi. Ä°BB'den, kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kartlar ile ödeme yöntemi ile ilgili kararın ve ücret formülünün UKOME'de yer alan tüm yetkili kurumlarla beraber alındığı bilgisi verildi. 

"ÜCRET ÇOK FAZLA"
Metrobüse binmek için kredi kartıyla temassız ödeme yapan bir vatandaÅŸ, "Bu ücret çok fazla, normalde 22 lira gibi, benden 60 TL aldı. 60 lira bayağı yüksek" dedi.

"KOLAYLIK OLACAKTI"
Otobüs bekleyen baÅŸka bir vatandaÅŸ ise, "Kredi kartıyla ödediÄŸimiz zaman 2 katını alıyor. 20 lira ise 40 lira alıyor. Ne alakası var ki, kredi kartı da normal geçiÅŸ de aynı olmalı. Millete kolaylık olacaktı, ne gereÄŸi var böyle. Ücret çok fazla. Ben ÅŸu anda iÅŸsizim, sürekli hastaneye gidip geliyorum, nasıl altından kalkacağım bu ücretin, ben de bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

DHA

Ä°stanbul kart ,Temazsız ödeme ,Toplu Ulaşım ,Zam 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024