Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 761 kez okundu. | stanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Haziran 2022 - 04:29

Metrobüs hattındaki “Beyaz Yol” çalışması başladı

Büyüt
Küçült
Metrobüs hattındaki “Beyaz Yol” çalışması
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metrobüs hattı için “Beyaz Yol” uygulamasına başladı. Bu uygulamada asfalt kaplama yol, özel reçeteli beton ile değiştirilerek, yoldaki dezenformasyonun önüne geçileceği öğrenildi.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, daha güvenli ve tasarruflu metrobüs hattı için “Beyaz Yol” uygulamasına başladı. Bu uygulama çerçevesinde metrobüs hattındaki asfalt kaplama yol özel reçeteli beton yol ile değiştirilecek. Bu değişim ile yoldaki dezenformasyonun önüne geçilecek ve 21 yıl boyunca yoldaki bakım asgarî orana düşürülecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) birimleri uygulamaya Cevizlibağ-Yenibosna hattında saat 00.00 sıralarında başladı. Metrobüs hattında başlayan değişim çalışmasının Eylül ayında bitmesi öngörülürken, bu değişim süreci içerisinde metrobüs hattında hiçbir aksama ve kesinti yaşanmaması için İBB ekipleri önlemlerini aldı.

Bir Durak Tersine Aktarma

İETT, çalışma olan istasyonlar arasındaki ulaşımın nasıl ilerleyeceği konusunda resmi internet sitesinden duyuru yaptı.

Duyuruda, “Çalışma olan istasyonlarda iniş-binişler olmadan diğer istasyona geçilecek. Karşı yola yönlendirilip dönüş hattından İstanbullular aktarmayla kendi istasyonuna ulaşmış olacak. İstasyon başına çalışma sadece iki gün sürecek. Yani çalışma sebebiyle yolculukta bir aksama yaşanmayacak. Yolcunun sadece bir durak gidip, karşı yönden geri dönmesi, ya da devam edeceği güzergah için istediği metrobüse binmesi gerekecek. Çalışmanın olduğu istasyonu metrobüsler pas geçecek. Yolcular bir sonraki istasyondan ters istikamette ücretsiz olarak aktarma yapabilecek. Bu durum metrobüs içinden anonslarla, istasyonlarda duyurularla yolculara hatırlatılacak. Duraklarda yönlendirme tabelaları olacak.” ifadeleri kullanıldı.  İHA

İBB , Metrobüs ,Çalışma ,Beyazyol





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024