Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1621 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   31 Temmuz 2015 - 12:26

İstanbul Boğazını daraltan projede sona gelindi!

Büyüt
Küçült
İstanbul Boğazını daraltan projede sona
2014 yılı Mart ayında başlatılan çalışmalarda 700 metrelik sahil kesiminde önce denize kazıklar çakılmış, ardından betonlama işlemine geçilerek beton platformlar oluşturulmuştu.

 

 

700 metrelik bir bölümü kapsayan projede 2 metre genişliğinde bisiklet yolu, 6 metre genişliğinde ek yaya yürüme yolu bulunuyor. Projenin çevre düzenlemesi tamamlandığında 1550 m2lik yeşil alana kavuşacak.

 

Projede otomobiliyle gelen vatandaÅŸlar için 116 araçlık otopark cebi yapılırken, balık tutan vatandaÅŸlarda unutulmadı.  Projede Balık tutmak isteyen vatandaÅŸlar için 30 metre uzunluÄŸunda 3 adet balık tutma platformu bulunuyor. Böylece balıkçıların yürüyüş yapan ya da bisiklete binenleri rahatsız etmeden balık tutmaları amaçlanıyor.

 

Proje kapsamında 11 bin 300 m2 lik bir alan yeniden düzenlenmiş olacak.

 

Çevrede bulunan bazı lokanta ve kafeteryalara otopark sağlamak amacıyla yapıldığı için zaman zaman eleştirilen projeyle İstanbul Boğazı Emirgan bölümünde 8 metre daralırken, sahil yolu da 8 metre genişlemiş oldu.

DHA

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024