Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3791 kez okundu. | Yasam Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Eylül 2015 - 11:54

Süper Ay kanlı tutulacak!

Büyüt
Küçült
Süper Ay kanlı

Antalyadaki TÜBİTAK Ulusal Gözlemevinin (TUG) 2015 Gök Olayları Yıllığına göre bu yılın en önemli gök olaylarından biri 13 Eylüldeki parçalı güneş tutulmasının ardından, 27 Eylülü 28 Eylüle bağlayan gece Tam Ay Tutulması olarak gerçekleşecek. Ay, bu tutulmada kızıl renge bürünecek. Ayın Dolunay şeklinde Dünyaya en yakın konumunda olacağı 28 Eylül Pazartesi günü yaşanacak Tam Ay Tutulması, Kuzey ve Güney Amerika, Avrupa, Afrika, Antarktika, Pasifik Okyanusunun doğusu, Atlantik Okyanusu ve Hint Okyanusunun batısından görülebilecek.

Tutulma Türkiye saatiyle saat 03.10da başlayacak. Tutulma ortası ise 05.57de yaşanacak. Saat 08.24te bitecek tutulma, saat 06.30a kadar ülkemizden izlenebilecek. Tutulmayla birlikte en son 1982de görülen Süper Ayın ise 2033e kadar tekrar olmayacağı kaydedildi.

HEM TUTULMA HEM SÜPER AY

Ay tutulmasının esasen her 6 ayda bir olduğunu dile getiren TUG Müdürü Prof. Dr. Halil Kırbıyık, Ama bazıları biraz olağanüstülük gösterir. Bu tutulma o açıdan önemli. Eğer Dünya Güneşle Ay arasındaysa ve hepsi bir çizgideyse tam tutulma gerçekleşir. Ay, Dünyanın gölgesinde kalır. İkincisi Ayın yörüngesi tam dairesel değildir, eliptiktir. Bu nedenle en beri ve öte noktası vardır yörüngesinin. Aynı zamanda en beri, en yakın olduğu zamanda bu tutulma Süper Ay olarak biliniyor. Böylece bu iki olay birleşince güzel bir tutulma gözlemi var. 27 Eylül gecesi bu olay gerçekleşecek ve 28 Eylül tarihinde sabaha karşı Türkiyeden görülebilecek diye konuştu.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024