Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2297 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Mayıs 2015 - 06:12

Yakup Köse: Erdoğana müteşekkirim

Büyüt
Küçült
Yakup Köse: Erdoğana
Güncel Haberleri › Yakup Köse: Erdoğana müteşekkirim haberi 28 Şubat süreci, ardından da Paralel Yapı kumpası ile hayatının en değerli yıllarını cezaevinde geçiren Yakup Köse, Bu süreçte Erdoğanın psikolojik desteği müthişti dedi. Biz görüşürken Köseyi Erdoğan da aradı.
Gülden Kılıç

28 Şubat darbe sürecinde idamla yargılanıp zindana atıldığında 14 yaşındaydı. 10 yıl hapis yattı. Geçtiğimiz yıl aralık ayında bu defa da Paralel Yapının kumpası ile bir kez daha özgürlüğü elinden alındı. Silivri Cezaevinde 6 aydır tutukluydu. Yeniden cezaevine konulduğunda, çocuklarından uzun süre sakladıklarını söyleyen Köse, “Çocuklarım cezaevinde olduğumu Tayyip amcalarından öğrenmişler. Pek çok konuşmasında 28 Şubat süreci mağdurlarına destek oldu. Bu süreçte en büyük psikolojik destekçim Erdoğandı. Çünkü Erdoğan kuru sıkı konuşan bir insan değil, o ıstırabı kendisi de yaşadı” dedi.

Cumhurbaşkanı da aradı

Görüşmemiz esnasında çalan telefon hem Yakup Köse hem de bizim için büyük bir sürpriz oldu. Arayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğandı. Erdoğan geçmiş olsun dileklerini iletti. Fethullah Gülenin ABD ve İsrail destekçileri tarafından bir piyon olarak kullanıldığını kaydeden Köse, “Halkı hizmet adı altında 30 senedir sömürüyorlar. En büyük yolsuzluğu Gülen yaptı. Hangi iş adamlarının şantajla para aldıklarını çok iyi biliyoruz” dedi. Cezaevinde Paralel Yapı tutuklularının ziyaretçilerinin bol olduğunu belirten Köse, “Şu an cezaevinde birbirlerini kırıyorlar. Yatamıyorlar, uyuyamıyorlar, huzursuzlar, dayanamıyorlar. Çünkü bir dava uğruna değil, çıkar amacıyla hareket ettiler” dedi.

Asıl yolsuzluğu Gülen yaptı

17 Aralık ve 25 Aralık operasyonunun, Çevik Birin tahliyesinin ve kendisinin tutuklanmasının aynı döneme geldiğine dikkat çekerek Cemaat ile Çevik Birin anlaştığını söyledi. Köse, 28 Şubatın TBMM, AK Parti, CHP, MHP ve HDP tarfından darbe olarak görüldüğünü, iddianamesinin de yeniden yazılacağını kaydetti.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024