Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 636 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Nisan 2024 - 10:30

Ticaret Bakanlığı, 54 ürün grubunda İsrail'e ihracatı kısıtladı

Büyüt
Küçült
Ticaret Bakanlığı, 54 ürün grubunda İsraile ihracatı
Ticaret Bakanlığı'ndan " İsrail'e ihracat kısıtlaması" başlığıyla yayımlanan açıklamada, İsrail'in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana, 6 ayı aşkın süredir Gazze Şeridi'nde yürüttüğü, ayrım gözetmeden masum Filistin halkına ve sivil yerleşim merkezlerine yönelik tokyekün katliamda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 33 binin, yaralı sayısının da yüz binlerin üzerinde olduğu, Bunların büyük çoğunluğunun kadın ve çocuklardan oluştuğu belirtildi.

 

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

İsrail'in, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana, 6 ayı aşkın süredir Gazze Şeridi'nde yürüttüğü ve ayrım gözetmeden masum Filistin halkına ve sivil yerleşim yerlerine yönelik topyekün katliamda hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimizin sayısı 33 binin, yaralı sayısı yüzbinlerin üzerindedir. Bunların büyük çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşmaktadır. Gazze Şeridi yerle bir olmuş, büyük bir yıkıma uğramıştır.

"AÇLIKTAN ÖLÜMLER ARTMAKTADIR"

Gazze Şeridi'nde hayata tutunmaya çalışan Filistin halkı, çağımızda benzeri görülmemiş biçimde açlıkla ve her türlü yoklukla mücadele etmekte, en temel gıda maddelerine, tıbbi yardım ve malzemeye ulaşmaları İsrail tarafından engellenmektedir. Açlıktan ölümler artmakta, salgın hastalıklar yayılmaktadır.

"DİPLOMATİK ÇALIŞMALAR EN ÜST DÜZEYDE YAPILMIŞTIR"

Türkiye 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana çatışmaların durdurulması, insani kayıp ve fiziki yıkımın engellenmesi, önce kalıcı ateşkes ve diplomatik çözüm arayışlarının hakim olması ve Gazze'nin yeniden imarı için, gerek taraflar nezdinde, gerekse uluslararası arenada ve İslam dünyası bünyesinde siyasi ve diplomatik çalışmaları en üst düzeyde yapmıştır.

"İSRAİL ÇAĞRILARI YOK SAYMAKTADIR"

Türkiye, İsrail'in saldırıları başladıktan sonra Gazze'ye ve Gazze halkının yardımına koşarak, başta gıda, sağlık, tıbbi yardım ve binlerce hasta tahliyesi olmak üzere, gemilerle ve uçaklarla on binlerce ton yardımları ulaştırmış ve bu alanda dünyada en önde gelen iki ülkeden biri konumunda olmuştur. Bununla beraber, İsrail, uluslararası hukuku alenen çiğnemeye devam etmekte, uluslararası camianın sayısız siyasi ve hukuki ateşkes ve kesintisiz insani yardım sağlama çağrılarını yok saymaktadır.

"İNSANİ YARDIM AKIŞINA İZİN VERİLİNCEYE KADAR..."

Bu doğrultuda, Türkiye, 9 Nisan 2024 tarihinden itibaren, ilk aşamada Ek'te belirtilen ürün grupları altında yer alan ürünlerin İsrail'e ihracatını kısıtlama kararı almış bulunmaktadır. Bu kararın gerekleri Ticaret Bakanlığı tarafından derhal yürütülecektir. Bu karar, İsrail, uluslararası hukuktan kaynaklanan yükümlülükleri çerçevesinde, Gazze'de derhal ateşkes ilan edene ve Gazze Şeridi'ne yeterli miktarda ve kesintisiz insani yardım akışına izin verinceye kadar yürürlükte kalacaktır. Esasen, çok önceden bu yana, İsrail'e askeri amaçla kullanılabilecek herhangi bir ürün veya hizmetin satışına ülkemizce izin verilmemiştir ve verilmemektedir. Gazze Şeridi'nde gelinen vahim aşama çerçevesinde, uluslararası camianın tüm üyelerine çağrımız, İsrail'in uluslararası hukuktan kaynaklanan yükümlülüklerine uymasını teminen, üzerine düşenleri yerine getirmeleridir. Türkiye Cumhuriyeti devleti ve halkı olarak, bugüne kadar olduğu gibi Filistin'in ve halkının yanında yer almaya ve desteklemeye devam edeceğiz."

İsrail'e ticareti kısıtlanan ürün grupları şu şekilde: Alüminyum Profiller Alüminyum Teller Boyalar Bakır Profiller, Çubuklar ve Teller Beton Mikserleri Çelik Borular Ve Bağlantı Parçaları Çelik Filmaşin Çelik Kaplar ve Depolar Çelik Köprü Aksamı Çelik Kuleler Çelik Profiller Çimento Çimentodan, Betondan veya Suni Taştan İnşaat için Bloklar ve Levhalar Demir Çelikten Tüm İnşaat Malzemeleri Demir-Çelik Tüm Teller Ekskavatörler Elektrik Kabloları Elektrik Panoları Fayanslar Fiberoptik Kablolar ve Elektrik İletkenleri Forkliftler Granit Halat ve Kablolar Hırdavat Ürünleri Hidrolik Yağlar İnşaat Demiri İnşaat Makinaları İnşaat Yalıtım Malzemeleri 29. İnşaatta Kullanılan Camlar 30. Kimyasal Bileşikler Kimyasal Gübreler Klinker Kovalar, Kepçeler, Kürekler, Kıskaçlar ve Kancalar Kükürt Madeni Yağlar Makaralı Zincirler Mermer Metal İşleme Makinaları Metallerin İşlenmesinde Kullanılan Kimyasallar Mineral Gübreler Motor Yağları Paletler Plastik Borular Sandviç Paneller Seramikler Solvent Boyalar Tel Çekme Makinaları Testere Makinaları Tuğlalar Uçak Benzini ve Jet Yakıtı Vernikler Vinçler Yapıştırıcılar ve Tutkallar Yassı Çelik Ürünleri    Ticaret Bakanlığı ,İhracat ,Kısıtlama ,İsrail



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024