Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2546 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Şubat 2015 - 22:27

Ünlü spiker hayatını kaybetti!

Büyüt
Küçült
Ünlü spiker hayatını

Akbel için yarın 13.30da, TRT İstanbul Bölge Müdürlüğü Radyoevinde tören yapılacak. Akbelin cenazesi, daha sonra Bebek Camisinde kılınacak ikindi namazının ardından Çengelköy Mezarlığında toprağa verilecek.

AKBEL KİMDİR?


İzmirde 1934te doğan Akbel, 1952de Ankara Atatürk Lisesinden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde öğrenim görürken 1954-1956da Ankara Radyosunda spiker olarak mesleğe adım atan Akbel, daha sonra meslek eğitimi için Almanyaya gitti.

Kayzer Wilhems Üniversitesinden mezun olduktan sonra Batı Almanya Radyo-Televizyonunda bir yıl staj gören Akbel, Köln kentinde Federal Basın Dairesi, Almanyanın Sesi Radyosu ve kurucusu olduğu WDR Türkçe Bölümü yayın müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Akbel, Türkiyeye döndükten sonra, 1968de TRTde, redaktör- spiker olarak çalışmaya başladı. 1999da emekliye ayrılan Akbel, Bahçeşehir Üniversitesi Sinema-TV Bölümünde öğretim görevlisi olarak deneyimlerini gençlerle paylaştı.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024