Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4487 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Aralık 2016 - 12:51

Trump tan Türkiye Önerisine Destek

Büyüt
Küçült
Trump tan Türkiye Önerisine
Trump, uzun süredir Suriyede güvenli bölgelerin oluşturulmasını isteyen Türkiye ile benzer görüşleri savunarak, ülkesinin Suriyede güvenli bölge oluşturacağını açıkladı.

ABD basınında yer alan haberlere göre, Donald Trump, Pensilvanya eyaletinde Hersheyde yaptığı konuşmada, Suriyede yaşananların çok üzücü olduğunu ifade etti.

Trump, Çok üzücü. Oradaki insanlara yardım edeceğiz. Suriyede güvenli bölgeler oluşturacağız. Orada güvenli bölgelerin oluşturulmasına yardım edeceğiz şeklinde konuştu.

MASRAFLARI KÖRFEZ KARŞILAYACAK

Güvenli bölgelerin oluşturulmasıyla Suriyedeki insanların bir şans yakalayacağını belirten Trump, proje masraflarını Körfez ülkelerinden talep edeceğini söyledi.

TÜRKİYENİN GÜVENLİ BÖLGE TALEBİ

Güvenli bölge fikri ilk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın ABD ziyareti sırasında Başkan Yardımcısı Joe Biden ile yaptığı görüşmede somutlaştı. Görüşmenin ana gündem maddesi, sınırın Suriye tarafında bir güvenli bölge oluşturulmasıydı. Erdoğan bu konuda Washingtonun o dönemki düşüncesini, Buna böyle yarım ağızla evet diyorlar diyerek aktarmıştı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024