Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1941 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Kasım 2018 - 13:52

Terörde Yeni Taktik.Çok Dikkatli Olmalıyız

Büyüt
Küçült
Terörde Yeni Taktik.Çok Dikkatli
Terör örgütü PKK ın iki gündür canlı bomba ve bombalı araçlarla saldırı hazırlığındayken yakalanmasının altında yeni bir terör stratejisinin ortaya konmak istediği ortaya çıktı.

  Haber 7 / Serkan Üstüner 

TSK ın geçtiğimiz günlerde terör örgütü PKK ın Suriyedeki uzantısı PYDye karşı başlattığı askeri operasyonlar sonrası örgüt ağır darbeler aldı. Son 1 haftada öldürülen terör örgütü PYD/PKKlı sayısı 40a ulaştı. Türk askerinin karşısına çıkamayacağını anlayan örgüt Türkiyede bombalı saldırılar düzenlemek için düğmeye bastı.

MİT VE ASKER ANINDA TESPİT ETTİ

PKK ın iki gündür Türkiyeye yönelik eylemleri, güvenlik güçleri ve MİTin ortak operasyonları sayesinde büyük bir başarıyla engellendi ve teröristler yakalandı.

 

 

GAZİANTEP VE MARDİNDE OPERASYON

Gaziantep e ve Mardinde büyük bir operasyon düzenlendi. Gaziantep e PYD/YPG terör örgütü üyesi bir şahıs yakalandı. Teröristin Suriye in Telabyad bölgesinde bulunan terör kamplarında silahlı eğitim alan bir canlı bomba olduğu ortaya çıktı. Mardinde polis ekipleri tarafından bomba yüklü bir araç ile birlikte 3 terörist sağ olarak yakalandı.

DİYARBAKIRDA TERÖRİST,  MALATYADA BOMBA YÜKLÜ ARAÇ

Diyarbakırın Dicle ilçesinde eylem hazırlığında olan bir terörist jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği başarılı operasyonla sağ olarak yakalandı. Malatyada bir otomobilde paketlenmiş 28 kilogram patlayıcı madde ile bomba düzeneği ele geçirildi.

 

Yapılan bu operasyonlar ve PKK ın bir anda bu tür bir terör stratejisinin altında ne tür bir plan olduğunu güvenlik uzmanı Abdullah Ağarla konuştuk. 

Ağar, bu planların Ortadoğuda gelişen olaylarla ilgili olduğunu ve PKK ın ABDnin şemsiyesi altında konvansiyonel bir güç olduğunu ispatlamak için asimetrik eylemlerin peşine düşeceğini ifade etti.

İşte Abdullah Ağarın haber7.coma yaptığı o çok önemli açıklamalar:

PKKNIN KORUYUCULARI ÜZERİNDEN YENİ BİR TERÖR STRATEJİSİ

PKKnın gelişen konjonktüre bağlı olarak bombalı araçlar ve canlı bombalar üzerinden bir terör stratejisi geliştirmeye çalıştığı, bu terör stratejisiyle başta kamuoyu olmak üzere karar vericilerle beraber terör üzerinden bir baskı oluşturmak ve gözdağı vermek istiyor.

ÇOK YOĞUN BİR MÜCADELE VAR

PKK, ABDnin şemsiyesi altında konvansiyonel bir güç olduğunu ispatlamak için asimetrik eylemlerin peşine düşecek. Burada sayın Erdoğanın dikkat çektiği DAEŞle PKKnın arasındaki asimetrik bağ olduğu artık bir bilinen bir gerçek. DAEŞ üzerinden Türkiye üzerine kurulan bir tuzak var. Şu an güvenlik güçlerinin PKKyla ilgili çok yoğun bir mücadelesi olduğu görülüyor. 

Şu anda Suriye ve Irak güncesi var. Bu güncelere bağlı olarak PKK ortaya bir terör stratejisi ortaya koymaya çalışıyor. 

SEÇİM GÜNCESİNE DİKKAT

Seçim güncesine çok dikkat edilmesi gerekiyor. Rekabetin sertleştiği bu dönemlerde PKK manipülasyonları çok daha büyük etki üretiyor. 

TÜRKİYENİN ÇOK UYANIK OLMASI GEREKİYOR

Canlı bomba, bombalı araç. Fıratın doğusunda yapılmak istenen baskınlar, Türkiyede yakalanan ağır silahlar ve YPGli ve PKKlı teröristlerin yakalanması. Bunlar hepsi çok önemli bir denklem. PKKnın arkasındaki güçlerin Türkiyeyle ilgili bir terör stratejisi gerçekleştirmek istediklerini görüyoruz. Türkiyenin bu noktada çok uyanık olması gerekiyor. 

Tuzağa düşmeden PKKyı kendi tuzağına düşürmek gerekiyor. Bunlar bir tarafıyla PKKnın varlık etki ve propaganda eylemleridir.  Bu saldırıları hazırlığındaki bombalı araçların Ortadoğuda gelişen olaylarla ilgisi var.

.news-source-inline{margin-bottom: 20px;color: #A1A1A1;font-size: 15px; line-height: 15px;margin-top: 2px;font-family: Gilroy Black,sans-serif;} .news-source-inline span { font-family: Gilroy Bold,sans-serif; color: #7F7F7F;}

KAYNAK: HABER7




E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024