Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2316 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Kasım 2015 - 15:36

Silvanda büyük operasyon başlatıldı

Büyüt
Küçült
Silvanda büyük operasyon
Bugün sabah saatlerinde helikopter ve tankların da kullanıldığı geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Silvan İlçesinde terör örgütü PKK ın şehir yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) mensuplarının kazdığı hendeklerin kapatılması ve oluşturdukları barikatların kaldırılması için başlatılan operasyon kapsamında Konak, Mescit ve Tekel Mahallelerinde uygulanmaya konulan sokağa çıkma yasağı bugün 9uncu gününe girdi. Sabahın erken saatlerinde 3 mahalleye yönelik büyük bir operasyon başlatıldı.

Askerlerin tanklar ile katıldığı ve havadan helikopter desteğinde gerçekleştirilen operasyonda, zaman zaman çatışma ve patlama seslerinin geldiği belirtildi. Çatışmaların olduğu bölgelere ambulanslar sevk edilirken, ilçede özellikle operasyonun yapıldığı 3 mahallenin çevresindeki yüksek yerlere tankların konuşlandırıldığı gözlendi.

/

1 TEĞMEN ŞEHİT OLDU, 1 ASKER YARALI

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakırın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, 1 teğmen şehit oldu, 1 asker yaralandı. 

CENAZELER TOPRAĞA VERİLDİ
 
Öte yandan, Silvanda operasyonlar sırasında PKKlıların açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren taksici Mehmet Gündüz ve Yakup Sinba adlı kişiler dün akşam saatlerinde HDP Milletvekilleri ve DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksekin de katıldığı bir tören ile toprağa verildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024