Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3496 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Aralık 2014 - 18:19

Pınar Seleke dördüncü kez beraat

Büyüt
Küçült
Pınar Seleke dördüncü kez

Mısır Çarşısında 1998de yedi kişinin öldüğü patlama davasında İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi Sosyolog Pınar Selek için bir beraat kararı daha verdi.

Bombalama eylemini gerçekleştirmek suçundan yargılanan Selek 16 yılda üç kez beraat etmişti. Yargıtayın ise her seferinde görüş birliğine varamaması sonucunda bozduğu dava sürecinde en son 5 Aralıkta görülen davada savcı Pınar Selek hakkında ağırlaştırılmış müebbet talebini yinelemişti.

PINARLA BU ŞEHİRDE GÜLÜP ŞARKI SÖYLEYECEĞİZ


Pınar Selekin yeniden yargılanmaya başladığı davanın üçüncü duruşması öncesi İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan Hala Tanığız Platformu pankart açarak Türkçe ve Fransızca şu açıklamayı yapmıştı: Mahkeme yeni ama bu dava çok eski. O kadar ki biz ona yeni Türkiyenin eski lekesi adını veriyoruz. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesinde 2 hafta önce görülen davada Cumhuriyet Savcısı Pınar Selek hakkında gerekçesiz müebbet talebini yineledi. Gerekçesiz sıfatını özellikle vurguluyoruz. Zira ilk günden bugüne davada yeni hiçbir delil yok. Yılmadan nihai beraata kadar bu davanın takipçisiyiz. Çünkü biz daha Pınarla bu şehirde gülüp şarkı söyleyeceğiz.

16 YILLIK DAVANIN GEÇMİŞİ

1998 yılında İstanbul Eminönündeki Mısır Çarşısında meydan agelen ve 7 kişinin ölümü ile 127 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan patlamaya ilişkin davada, sanıklar Pınar Selek ve Abdülmecit Öztürk beraat etti. Mahkeme patlamaya LPGnin mi yoksa, bombanın mı neden olduğu belirlenemediği için iki sanığa ceza verilmesini uygun görmedi.

İlk beraat kararı Yargıtayda bozuldu. Yargıtay, iki sanığın beraatinin yerinde olmadığı görüşü ve müebbet istemiyle yeniden hüküm kurulmasına karar verdi. Dava yeniden görüldü. Patlamanın neden kaynaklandığının belirlenemediği görüşünü tekrarlayan mahkeme beraat kararında direndi.

Dosya ikinci kez Yargıtaya gönderildi. Yargıtay ikinci kez Sanıklar müebbet istemiyle yeniden yargılansın dedi. Selekin avukatlarının talebi üzerine Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bu karara itiraz etti. Dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulunda değerlendirildi.

Ceza Kurulu, 9. Dairenin kararını onayladı ve dosya yeniden İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Mahkeme bu kez kararında direnmedi. Mahkeme heyeti, daha önce verilen kararın usüle aykırı olduğu gerekçesiyle beraat kararından vazgeçildiğini açıkladı.

Mahkeme, 27 Ağustos 2013 tarihinde Pınar Seleki ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırdı ve hakkında yakalama kararı çıkardı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, 11 Haziran 2014de Seleke verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını usulden bozdu.

5 Aralıkta görülen davada savcı Pınar Selek hakkında ağırlaştırılmış müebbet talebini yinelemişti.

Şimdi de İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi yine beraat kararı verdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024