Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 791 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Temmuz 2020 - 15:35

Normalleşmede ikinci adım

Büyüt
Küçült
Normalleşmede ikinci
Bugün normalleşme sürecinin ikinci adımıyla birlikte sinema salonu, düğün salonu, internet oyun alanları gibi yerler kapılarını yeniden açacak.

Koronavirüs normalleşme adımlarının son aşaması bugün başlıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı karar sonrası, İçişleri Bakanlığı 1 Temmuz'da faaliyetine yeniden başlayacak olan işletmelerle ilgili genelge yayınlamıştı.

Sosyal mesafe kuralı ve hijyen tedbirleri kapsamında, sinema salonu, düğün salonu, internet oyun alanları gibi yerler bugünden itibaren yeniden kapılarını açacak. Nargile kafe ve eğlence yerlerinin durumu ise henüz açıklanmadı. SİNEMA VE TİYATROLAR AÇILIYOR

Koronavirüs nedeniyle mart ayında faaliyeti durdurulan sinema, tiyatro salonu ve gösteri merkezleri gibi işletmeler 1 Temmuz'da yeniden açılacak. Normalleşme süreci kapsamında açılacak olan bu işletmelerde yeni kurallar geçerli olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca yayınlanan genelgeye göre, alınacak tedbirlere göre, tesislerdeki klimalar dışarıdan temiz hava alacak şekilde çalıştırılacak.

DÜĞÜN SALONLARI YARIN AÇILIYOR

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliği'ne “Düğün Törenlerinde Uygulanacak Tedbirler” konulu genelge gönderdi. Genelge ile yeni tip koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda salgının/bulaşmanın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutmak amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildiği hatırlatıldı.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024