Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2211 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Ağustos 2016 - 15:15

MHPde kaset kumpasının detayları ortaya çıktı

Büyüt
Küçült
MHPde kaset kumpasının detayları ortaya
Fetullahçı Terör Örgütü ün (FETÖ), siyasi partilere yönelik operasyonlarının ayrıntıları da, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından gün yüzüne çıkıyor.

Devletin tüm kademelerine sızan ve bunu gerçekleştiriken siyasi partileri de kendisine hedef haline getiren FETÖyle ilgili yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Özellikle siyasi partilere yönelik, kaset operasyonlarını büyük bir tehdit olarak kullanan FETÖ ün MHPye yönelik operasyonunun detayları da ortaya çıktı. FETÖ ün 6 sene önce MHP lideri Devlet Bahçeli in kapısını çaldığı ve kesin bir dille reddedilmesinin ardından MHPde önemli görevlerde bulunan isimlerin kasetlerinin internete servis edildiği belirtildi. Olayı, MHPden üst düzey bir yetkili aktardı.
6 SENE ÖNCE YAŞANAN OLAY
MHPli yöneticinin aktardıklarına göre bundan 6 sene önce, gerek medya organlarınca gerekse FETÖye yakın kurumlarca MHPyle ilişkiler geliştirilmek istendi ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu duruma mesafeli yaklaştı. Bahçeli bu kesime kendi parti programları kapsamında da akreditasyon uygulattı.  Bahçeli in bu tutumu, Pensilvanyada bulunan FETÖ elebaşı, Fetullah Gülene iletildi ve harekete geçildi.
BAHÇELİDEN BÜYÜK TEPKİ
2010 yılının şubat ayında Gülenin görevlendirdiği belirtilen ve Türkçe Olimpiyatları Tertip Kurulu üyesi olan Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan randevu ile Bahçeli ile görüştü ancak bu görüşmede ummadığı bir tepki ile karşılaştı. Bahçeli bu görüşmede o zamanki FETÖ medyasının MHP, aleyhinde yayın yaptığının altını çizdi ve Böyle giderseniz bir gün ülkücülerle karşı karşıya geleceksiniz. O günden korkun mesajını verdi.
DİVANDAN 9 ÜYE PARTİYİ BIRAKTI

Bu görüşmenin üzerinden 1 yıl geçtikten sonra ise MHPde Türkiye gündemine bomba gibi düşen kaset operasyonu gerçekleşti. Yönetimde görev alan önemli isimlerin özel hayatlarından gizli kayıt altına alınmış görüntüler internete sızdırıldı. Bahçelinin taviz vermemesi üzerine, başkanlık divanından 9 üye ayrılmak zorunda kaldı. 

Kaynak:HaberTürk





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024