Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2520 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Nisan 2015 - 20:28

Kanlı ay tutulması büyüledi

Büyüt
Küçült
Kanlı ay tutulması
Güncel Haberleri › Kanlı ay tutulması büyüledi haberi

Bazı ülkelerden görülen Kanlı Ay izleyenleri büyüledi.

İHA

‘Kanlı ay adı verilen dünyada ender rastlanan bir ay tutulmasıyla ay kırmızı renge büründü. Batı ve Kuzey Amerika, Doğu Asya, Pasifik, Avustralya ve Yeni Zelandada görülebilen bu olay izleyenleri büyüledi. Nadiren gözlemlenen bir doğa olayı olan kanlı ay tutulması, ay tutulmasının gündoğumu veya günbatımı ile çakışması şeklinde gerçekleşti. Bu olay sırasında önce Dünyanın gölgesine giren ay, daha sonra bu gölgeden çıkıyor ve tam bu anda kırmızı rengin farklı tonlarını yansıttı. Ay kırmızı bir renk aldığı için “Kanlı Ay” olarak adlandırılıyor.

Uzmanlar dünyanın bazı ülkelerinden izlenebilen ‘Kanlı Ay tutulmasının 21. yüzyılda yaşanan en kısa ve sıkıcı Ay tutulması olduğunu ifade etti. 2014-2015 yılları arasında 4 kez gerçekleşeceği belirtilen tutulmaların 3üncüsü olurken son ay tutulması ise 28 Eylülde gözlemlenecek.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024