Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2341 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Kasım 2018 - 14:13

Hamza Tümeni Fıratın doğusunu terörden temizlemeye hazırlanıyor

Büyüt
Küçült
Hamza Tümeni Fıratın doğusunu terörden temizlemeye
Özgür Suriye Ordusu un (ÖSO) önde gelen unsurlarından Hamza Tümeni, Türkiye in Fırat Nehri in doğusunda olası bir askeri harekata karşı hazırlıklarını sürdürüyor.

Özgür Suriye Ordusu un (ÖSO) önde gelen unsurlarından Hamza Tümeni, Türkiye in Fırat Nehri in doğusunda olası bir askeri harekata karşı hazırlık yapıyor.

2015 yılında terör örgütü IŞİDe karşı kurulan ve Türkmen unsurlardan oluşan Hamza Tümeni, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı da ÖSO çatısı altında Türk Silahlı Kuvvetleri e destek vermişti.

Yaklaşık 6 bin 500 savaşçıdan oluşan grup, halihazırda Türkiye in Fırat Nehri in doğusunda başlatacağı muhtemel operasyona karşı hazırlık yapıyor.

Muhaliflerin kontrolündeki Azez ilçesinde savaş taktikleri öğrenen ve atış talimleri yapan grubun komutanlarından Seyf Ebu Bekir, hazırlıkları takip eden AA muhabirine konuştu.

Ebu Bekir, Şu an Fıratın doğusunda terör örgütü PKK ve PYD unsurlarına karşı yapılacak olası bir operasyona askeri anlamda hazırlıklar yapıyor, askerlerimizi eğitiyoruz. dedi.

KÜRT KARDEŞLERİMİZİ TERÖR ZULMÜNDEN KURTARACAĞIZ

Orada yaşayan Kürt kardeşlerimizle problemimiz yok. Aksine onları terör zulmünden kurtaracağız. ifadesini kullanan Ebu Bekir, Bütün gayretlerimizle Fıratın doğusuna hazırlanıyoruz. ÖSO olarak hedefimiz Fıratın doğusundaki vatandaşlarımızı terör zulmünden kurtarmak. diye konuştu.

KÜRT ŞAHİNLERİ

Ebu Bekir, terör örgütünün işgal ettiği bölgelerdeki halka baskı uyguladığını ve zulmettiğini vurgulayarak, Bu sebeple hazırlıklarımızı yapıyoruz. Zeytin Dalı Harekatı öncesinde terör örgütleri zulmünden kaçan Kürt kardeşlerimize destek olduk. Görüşmeler yaptık. Hamza Tümeni olarak Kürtlerin bir arada bulunduğu bir yapı hazırladık. Kürt Şahinleri adını verdiğimiz oluşum yaklaşık bin 200 askerden oluşuyor. ifadelerini kullandı.

Kürt Şahinleri Tugayı daki savaşçıların YPG/PKK ın işlediği suçlara karşı mücadele verdiğini belirten Ebu Bekir, Onlarla çatıştılar ve devam edecekler. Kürt Şahinleri in Zeytin Dalı Harekatı da etkisi çok büyüktü. değerlendirmesini yaptı.

TÜRKİYENİN DESTEĞİYLE O BÖLGELERİ DE TERÖR ÖRGÜTLERİNDEN TEMİZLEYECEĞİZ

Ebu Bekir, YPG/PKK ın halihazırda Tel Rıfat ilçesini işgal ettiğini hatırlatarak, eytin Dalı Harekatı sonrası terör örgütü, Şehba ve Tel Rıfat bölgesinde daha fazla yapılanmaya başladı. Siyasi ve askeri anlamda Türkiye in desteğiyle o bölgeleri de terör örgütlerinden temizleyeceğiz. şeklinde konuştu.

Soçi mutabakatıyla Türkiye in İdlibdeki sivilleri koruma adına önemli bir işe imza attığını dile getiren Ebu Bekir, şunları kaydetti:

Orada yaşayan 4 milyon civarında insan için bu anlaşma çok büyük bir öneme sahipti. Görüyoruz ki Esed rejimi ve destekçileri, özellikle İran güçleri bu anlaşmayı bozmak için çaba sarf ediyor. Orada yaşayan halk gibi biz de bu anlaşmanın bozulmasını istemiyoruz. Olası bir saldırı durumunda Özgür Suriye Ordusu olarak orada devrim için çaba sarf eden kardeşlerimize tüm gücümüzle destek olacağız.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024