Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2787 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   30 Mart 2015 - 06:54

Gezi ve Sırbistan merkezli Otpor bağlantısı

Büyüt
Küçült
Gezi ve Sırbistan merkezli Otpor
Güncel Haberleri › Gezi ve Sırbistan merkezli Otpor bağlantısı haberi Sırbistanda Slobodan Miloseviç rejimi döneminde bir grup gencin kurduğu Otpor adlı yapılanmanın, Türkiyedeki Gezi olaylarının arkasında olduğu gündeme gelmişti.

Paralel Devlet Yapılanmasının güçlü bir örgütlenme içinde olduğu Sırbistanda oluşan Otpor örgütünün amblemi Gezi olaylarında kullanılan amblemle hemen hemen aynıydı. Gezi olaylarının yaşandığı dönem Twitter üzerinde “#occupyturkey” etiketi ile yaşanan olaylar paylaşılarak birçok gencin sokağa dökülmesine neden olundu. Bu nedenle gösterilerin perde arkasında CIA destekli Sırbistan merkezli Otporun olduğu konuşuluyordu. Gezi Parkı eylemlerinde kullanılan görsele bakıldığında aynı işaretin Otpor tarafından çeşitli olaylarda kullanılmış sembollere fazlasıyla benzediği dikkatlerden kaçmıyor.

“İşgal etmek” anlamına gelen “Occupy”sloganı, ilk kez 2011 yılında Wall Streetteki eylemlerde kullanıldı. Bu eylemlerin arkasında da yine Otpor olduğu belirtiliyordu.

İşgal ve Direniş demek

Otpor, aynı zamanda Gürcistan ve Ukraynada Kmara ve Pora olarak bilinen Amerikan destekli karşı devrimci gençlik birimlerinin Mısırda da 6 Nisan Gençlik Hareketine de destek verdi. Örgütlemnme alanı sosyal medya olan örgüt, internet üzerinden insanları örgütleyip sokağa döktü. Otporun bu şekilde Gezi eylemlerinin arka planında yer alarak Türkiyedeki iktidarın devrilmesi için çalıştığı belirtiliyor. Otpor, Sırpçada “Direniş” anlamına geliyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024