Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2521 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Temmuz 2017 - 16:10

Erdoğan karşıtlığı Almanyada prim yapıyor

Büyüt
Küçült
Erdoğan karşıtlığı Almanyada prim
Almanyanın Türkiyeye karşı yaptırım tehdidine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Erdoğan karşıtlığı Almanyada prim yapıyor dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Almanyanın Türkiyeye karşı yaptırım tehdidine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabrielin açıklamalarının sorulması üzerine şunları söyledi:

Öncelikle bu talihsiz açıklamaların Almanyadaki seçimlere dair oy toplamak için yapılan bir iç siyaset olduğunu düşünüyoruz. Ne yazık ki bu Almanyada moda oldu. Erdoğan karşıtlığı Almanyada prim yapıyor. Almanyadaki siyasetçiler akıl tutulmasından kurtularak daha rasyonel düşünmeliler. 

Bir çok masum vatandaşımıza casus muamelesi yapılıyor. Alman kanunlarına göre kurulan STKlara karşı haksız uygulamalar yapılıyor. PKK ve FETÖnün Almanya yapılanmasını herkes biliyor. Biz bunu defalarca Alman makamlarının önüne koyduk. Son 10 yılda PKK örgütlemesinin nasıl genişlediğini kendileri söylüyorlar. FETÖ kaçkınlarının en çok gittiği yerlerden biri Almanya nasıl oluyor?

YARGI BAĞIMSIZLIĞINA SAYGI DUYMUYORLAR

Türkiyede yargı bağımsızlığına saygı duymuyorlar. Bu Türk yargısına karşı bir saygısızlıktır.

Bu Alman firmalarının kaygıları olduğuna dair açıklamaları şiddetle kınıyoruz. Merkelle yaptığımız görüşmede Türkiyedeki Alman firmalarının güvenliğini teyit ettik.

KİMSE TÜRKİYEYE PARMAK SALLAMAYA KALKMASIN

Kimse Türkiyeye Avrupadan parmak sallayarak hiza göstermeye kalkmasın.

Sanırım dündü bir Alman gazetede çıktı. Mehmet Şimşek o kişilerle görüştüler ve öyle bir şey olmadığını, kendilerini güvende hissettiklerini ifade ettiler. Umarız bunlardan en kısa zamanda vazgeçerler. Yıllardır Türkiyeye Alman vatandaşları gelirler. Biz alman turistleri daha fazla görmek istiyoruz burada. Onların can mal güvenliği bizim emanetimizdir.

İLLEGAL FAALİYETTE OLAN KİŞİLER BUNLAR

Polisin ve yargının tespit ettiği kadarıyla, illegal faaliyette olan kişilerdir. Şimdi bunlarla Türkiyeye normal meşru turizm ticaret için gelen insanları aynı kefeye koyup, Türkiyeye gitmemeleri söylemi siyasi sorumsuzluktur. Kimse Türkiyeye Avrupadan parmak sallayarak hiza göstermeye kalkmasın. 

TÜRK-ALMAN İLİŞKİLERİNİ GÖLGELEMEMELİLER

Bizim kendi kanunlarımız var. Avrupalılar Türkiyenin güvenliği kendi güvenlikleri olarak görürlerse daha doğru iş yapmış olurlar. PKKnın nasıl para topladığını, nasıl eleman devşirdiğini, onları eğitip Türkiyeye saldırttığını hepimiz biliyoruz. Burada yapmaları gereken, Türk-Alman ilişkileri gölgelemek yerine reel sorunlara yönelmeleridir.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024