Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 6268 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Nisan 2015 - 04:44

Ebubekir Sofuoğlu: Yalnızlaşıyormuşuz! Sana ne Financial Times?

Büyüt
Küçült
Ebubekir Sofuoğlu: Yalnızlaşıyormuşuz! Sana ne Financial
Güncel Haberleri › Ebubekir Sofuoğlu: Yalnızlaşıyormuşuz! Sana ne Financial Times? haberi 1915 olayları hakkında Avrupanın birden harekete geçerek Türkiye üzerinde baskı kurmaya çalışan Batıyı ve Batı medyasını eleştiren Ebubekir Sofuoğlu, yaşananların sebebinin aslında tamamen uluslararası ilişkilere dayalı süreç olduğunu, Batının derdinin Ermeniler olmadığını söyledi.
star.com.tr-Özel Yirmidorthaber.com
Haberin videosu

Ebubekir Sofuoğlu: Yalnızlaşıyormuşuz! Sana ne Financial Times? İlgili Videolar
Yüz Yüze - 22.04.2015

24 TV'de Fadime Özkan'ın sunduğu Yüz Yüze programına konuk olan Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, 1915 olaylarına ilişkin Batı'nın tutumunu, AP'nin birden bire neden Türkiye aleyhine karar aldığını, Avrupa ülkelerinin ard arda 1915 olaylarıyla ilgili neden açıklamalar yaptığını açıkladı.

Konunun aslının bilimsel araştırmalarla ortaya konulup, bilimsel sonuçlara göre tutum belirlemenin gerekliliğine vurgu yapan Sofuoğlu, Türkiye'nin defalarca bu çağrıyı yaptığını, ancak Ermenistan'ın buna yanaşmadığını belirtti. Öte yandan, Ebubekir Sofuoğlu Türkiye'nin arşivlerinin açık olduğunu, Ermeni tarihçilerin gelip burada araştırma yapabildiğini, ancak Ermenistan'ın arşivlerinin kapalı olduğunu, araştırma yapmanın yasak olduğunu ifade etti.

Ebubekir Sofuoğlu şöyle konuştu:

"SOYKIRIM OLMADI" DİYEN TARİHÇİLERİ MÜZAKERE MASASINA BİLE DAVET ETMEZLER

Batı'ya gidip, Batı'dan ders alarak yetişen aydınlarımızın bir kısmı şöyle bir anlayışla hareket ettiler; Biz Osmanlı'yı savunan tarihçiler (ben onlardan birisiyim), amigo tarihçisiyiz. Biz bilimsel yollarla hareket etmezmişiz. Biz bilimsel verilere dayanmazmışız.

Bunu pek fazla dillendirmezler ama şöyle ifade ederler: "Amerika'nın, Avrupa'nın bilimsel üslubu bizden çok fazla ileride". Hatta yıl söylerler "40-50 yıl falan". Sanki milimetrik ölçmüş biçmiş gibi.

"Ya yanlış yapmadık arkadaş" dediğinizde, sizi müzakere masasına bile davet etmezler. Bu oldu zaten. Boğaziçi Üniversitesi'nde Ermeni meselesini konuşmak adına bir sempozyum düzenlendi. "Soykırım olmamıştır" diyen hiçbir tarihçi alınmadı. Anlayış bu.

AVRUPA PARLAMENTOSU BİRDEN BİRE NEDEN BU KARARI ALDI?

Kesinlikle, uluslararası ilişkilere dayalı bir süreçtir bu. Neden? Avrupa Parlamentosu'nun kararı bunu açık bir şekilde ortaya koymaktadır. AP "soykırım" kararını oybirliğiyle aldı. Avrupa'ya şunu demek lazım: Geç kaldın. 100 yıl oldu. Şimdiye kadar neredeydin?

Fransa olsaydı "eyvallah" derdim. Avrupa, sen neredeydin şimdiye kadar? Geçen sene böyle bir karar almadın. Ondan önceki senelerde almadın. Neden?

PUTİN'İN İPTAL ETTİĞİ İKİ TANE DOĞALGAZ HATTI  VE ALMANYA'NIN KARIN AĞRISI

Çünkü Putin'in iptal ettiği iki tane doğalgaz hattı Almanların hazinesini dolduracaktı. Biri Baltık Denizi'nden Hamburg Limanı'na gidecekti. Diğer Güney Akım ki, onu Türk Akımı olarak çevirdi.

FRANSA'DAN NEDEN HİÇ SES ÇIKMIYOR?

Fransa'yla ilgili ise... Bizi en fazla bunaltan Fransa'ydı. Şimdi bir gün daha bekleyeceğiz. Neden Fransa'dan hiç ses çıkmıyor? Çünkü şu an Türkiye'yle çıkarları örtüşüyor. Kesinlikle uluslararası ilişkiler bağlamında her şey. Yani Ermenistan halkının bunu görmesi lazım. Sizi kullanıyorlar. 1915 olaylarında  kullandıkları gibi şimdi de kullanıyorlar. Orada açlıktan sıkıntı çekmeye devam edersiniz.

ALMAN DERGİSİ NEDEN 10 SAYFALIK EK TÜRKÇE EK ÇIKARIR?

Der Spiegel niye Türkiye için 10 sayfalık Türkçe ek çıkarsın? Türkçe hem de. Uğraşmışlar. Gezi Parkı olaylarında. Almanya, sana ne? Hangi Almanya? Angela Merkel'in bize parmak sallayarak hitap ettiği Almanya. Cumhurbaşkanı Erdoğan iki kez söyledi, "Türkiye'ye kimse parmak sallayarak had bildirmeye kalkamaz" dedi. Sen bu kadar parmak sallayarak had bildirmeye çalıştığın bir ülke için niye bu kadar çırpınıyorsun? Beter olalım, birbirimizi yiyelim. Niye bizim için uğraşıyorsun.

YALNIZLAŞIYORMUŞUZ! FINANCIAL TIMES SANA NE?

En son Financial Times. 4 sayfalık Türkiye eki çıkardı. Niye çıkartıyorsunuz? Yalnızlaşıyormuşuz. Sana ne? Sen bundan mutlu ol. Bak biz yalnızlaşıyoruz, dışlanıyoruz, senin için çok iyi bu. Bizi daha kolay parçalarsın. Ermenistan'ı daha kolay kullanırsın. Biz yalnızlaşalım, dünyadan izole olalım, sana ne? Niye bize akıl veriyorsun? Niye bizim güya lehimize bizi uyarıyorsun?

Kesinlikle kaygı. Çünkü Türkiye eğer bu hızında devam ederse, artık müdahale bile edilemeyecek hale gelecek.

BİZ VAKTİYLE ORDU GÖNDEREREK DEĞİL, MEKTUP GÖNDEREREK MÜDAHALE EDERDİK

Biz vaktiyle ordu göndererek müdahale etmezdik. Mektup gönderirdik. Türkiye o durumlara gelecek inşallah. Çünkü doğalgaz hatlarının, petrol hatlarının artık işlemeye, çalışmaya başladığını bir düşünün. 

EBUBEKİR SOFUOĞLU'NUN AÇIKLAMALARININ TAMAMINI AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ: 

*





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024