Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2731 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Mart 2015 - 06:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dolmabahçe de yanlıştı

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dolmabahçe de
Güncel Haberleri › Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dolmabahçe de yanlıştı haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçede Hükümet ve HDP heyetinin yaptığı toplantıyı da doğru bulmadığını söyledi. Erdoğan, İmralıya İzleme Heyetine karşı olduğunu tekrarlayarak Bunlar Adanın meşruiyetini artırır. Tehlikeli adımlardır dedi.
Fadime Özkan

CumhubraÅŸkanı ErdoÄŸan, çözüm sürecinin sadece Kürt- meselesini kapsamadığını 78 milyonun sorunu olduÄŸunu söyledi. Ä°mralıya gönderilemesi düşünülen Ä°zleme Heyetine karşı olduÄŸunu yineleyen ErdoÄŸan, Dolmabahçede Hükümet ve HDP heyeti arasında yapılan toplantı için de “O toplanyı da doÄŸu bulmadım” dedi. Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyinin 4. Toplantısı için Ukraynanın baÅŸkenti Kieve günübirlik ziyaret gerçekleÅŸtiren CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Bu mesajı10 yıldır bekliyoruz

“(Silahların bırakılması çaÄŸrısı için) Ben yıllardır bekliyorum, yeni deÄŸil. 2005ten bu yana, Diyarbakır konuÅŸmasından bu yana bekliyoruz. Uygulamayı görmedikten sonra bir ÅŸey söylemek mümkün deÄŸil. Ret, inkâr ve asimilasyon politikalarını kaldıran bizim iktidarımızdır. Bunlar kalktıktan sonra hala bu ülkede Kürt sorunu vardır denilebilir mi? Kürt ve Türk vatandaÅŸlarımın sorunları olabilir. Ama ‘Kürt sorunu diyerek bu ülkede ayrımcılığa doÄŸru çanak tutanlar var. Siyasi Kürtçülük yapıyorlar ve bundan rant elde ediyorlar. Kürt vatandaşımın elde edemediÄŸi ne var? CumhurbaÅŸkanı mı, BaÅŸbakan mı, Bakan mı olamıyor?  Devlet dairelerinde göreve mi gelemiyor? Milli EÄŸitim Bakanlığına eleman alınacak bakıyorsunuz yüzlerce, binlerce, belki de on binlerce Kürt vatandaşım deÄŸiÅŸik yerlerde öğretmenlik kazanıyor. Ve bütün bunlara raÄŸmen hala Kürt sorunu diyorlar.”

Dolmabahçede 2 metin vardı

“Dolmabahçede bir deÄŸil iki metin okundu. Onların okuduÄŸu metinle Yalçın Beyin okuduÄŸu metin tamamen ayrı. Ben oradaki toplantıyı da doÄŸru bulmuyorum. BaÅŸbakan Yardımcısıyla parlamentodaki bir grubun yan yana o resmi vermesini, doÄŸru bulmuyorum. Daha önceleri gerektiÄŸinde bir arkadaşımız onlarla görüür ve açıklama yapılırdı. Ama o toplantıda olduÄŸu gibi medyanın karşısına çıkarak, iki ayrı metin deklare edilmiyordu. Açıklanan 10 maddelik metnin demokrasi adına neresini kabul edeceÄŸim? Oradaki konuların çoÄŸunun demokrasiyle falan yakından uzaktan alakası yok. BaÅŸbakan Yardımcımızın yaptığı bir açıklama var. Onların tamamen aksine. Yani birbiriyle örtüşen bir ÅŸey yok.  Buna ortak bir deklarasyon diyebilir misiniz?”

Adanın meşruiyetini artırır

“Akil insanları kuran benim. Ama adaya bir de böyle bir ekibin gönderilmesini yanlış buluyorum. Bir ara ÅŸu çıktı. 10-15 kiÅŸi gitsin. Bu ayrı bir felakettir. Bu adanın meÅŸruiyetini artırma adımıdır. Tehlikeli bir adımdır.”

İsteklerinin arkası bitmez

“EÄŸitim sistemimizin içerisinde anadil seçmeli ders olarak konuldu mu? Bitti. Daha ne olacak? Bir de zorunlu mu olsun diyorsunuz? Olabilir mi böyle bir ÅŸey? Bu ülkenin resmi bir dili var. Batılı ülkelerde, kendi evlatlarımız için bırakın zorunluyu seçmeli derse bile müsaade etmiyorlar.  Bu istemelerin ardı arkası kesilmez. Kimileri bugün halen bu ülkeyi bölmeye yönelik adımlar, talepler peÅŸinde. Bölücü terör örgütünün bu tür taleplerine evet demek bu milletin tarihine de mevcut yapısına da çok çok terstir.”

AkÅŸam baÅŸka sabah baÅŸka 

(Demirtaşın ‘Minnet borcumuz yok açıklaması üzerine) Onların tavrını 6-8 Ekimde gördük. Halkı sokaÄŸa döken bunlar deÄŸil miydi? AkÅŸam baÅŸka sabah baÅŸka konuÅŸuyorlar. Hiçbir zaman bunların bir dediÄŸi bir diÄŸerini tutmuyor. Parlamentonun kürsüsünde AK Partinin grup baÅŸkan vekili konuÅŸma yapıyor. Ve oradan bakıyorsunuz bir bayan koÅŸuyor sayın ElitaÅŸa yükleniyor. Ardından ikincisi de yüklenip taciz ediyor. Ãœstelik bunlar kadına ÅŸiddeti konuÅŸtuÄŸumuz hafta oluyor. Parlamentoda bunu yapanların, daÄŸdakilere sırtını dayadığı zaman yapmayacakları bir ÅŸey kalır mı?”

Demirtaş oy oranına baksın

(HDP lideri Selehattin Demirtaşın “HDP var oldukça BaÅŸkan olamayacaksın” sözleri üzerine “Yorum yapmayayım. Ben de bir cümleyle cevap vereyim. Bunlar 10 AÄŸustos CumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinde de benim Çankayaya çıkamayacağımı söylüyorlardı. Yüzde 52 milletim bana teveccüh gösterdi. O, yüzde 10u bile bulamadı.”

Heyete daha önce de karşıydım

“Hükümetle CumhurbaÅŸkanı her an her konuyu görüşüyor diye bir ÅŸey yok. O dediÄŸiniz baÅŸkanlık sistemine geçtiÄŸimiz zaman olabilir. Kendi tasarruflarını kullanmışlar. ‘Hayırlı olsun demek düşer bana. Ama ben de, bu durumdan rahatsız olduÄŸumu söyleme hakkına da sahibim. BaÅŸbakanlığım döneminde de bir gurubun Adaya gönderilmesini doÄŸru bulmadığımı söylemiÅŸtim arkadaÅŸlara. Åžimdi bu bilindiÄŸi halde, böyle bir ÅŸey yapılıyorsa, ben yine aynı ÅŸeyi söylemek durumundayım. Birileri bu durumdan hep prim yaptığı için karşı çıktım. Hatırlarsınız, görüştüğümüz bazı köşe yazarları daÄŸa gidip roman yazmıştı. Bu husus istismara açık bir olay. Mesele, Ä°mralının ne dediÄŸini öğrenmek ve bilgi alıp vermekse bunun siyasi temsilcileri muntazaman kendisiyle konuÅŸuyorlar. “

40 bin insan öldü günahtır...

“Çözüm Süreci meselesi, sadece Kürt meselesi üzerine bina edimedi. Sürecin meselesi; ülkemizin genelinde ölümler dursun, anneler aÄŸlamasın üzerine kurulu. 78 milyon tümüyle sürece dahil. Bu Kürt sorunundan ari bir süreçtir. Bazıları hala ret, inkâr, asimilasyon politikalarının devam ettiÄŸini sanıyor. Halbuki biz tüm bunlara son verdik. Kimse kalkıp da bu ülkede ‘Tayyip ErdoÄŸan Kürtleri yok sayıyor, Kürtlere bir tavır sergiliyor diyemez. Daha ne istiyorsunuz? Gazetelerden bir tanesinde “Evlatlarımızı istiyoruz” diye yazıyor. Tamam da bu evlatlar öldüyse, öbür tarafta Türkün ve baÅŸka etnik yapılardan vatandaÅŸlardımızın da evlatları öldü. 40 bin insan öldürüldü bu ülkede. Yazıktır, günahtır.”

BEÅžTEPEDEN 5 DÄ°LDE NEVRUZ MESAJI

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, resmi twitter hesabından Türkçe, Kürtçe, Arapça, Farsça ve Ä°ngilizce olmak üzere 5 dilde Nevruz mesajı yayınladı. Mesajda  “Baharla birlikte gönüllerimizdeki kardeÅŸlik ve huzur umutlarının dirilmesini diliyorum 2 Mart Nevruz bayramı Kutlu olsun” denildi. ErdoÄŸanın 21 Mart Dünya Nevruz Günü nedeniyle yayınladığı yazılı mesajında ise ÅŸu ifadelere yer verildi: Ãœlkemizde de, Nevruzun, uzun zamandır mücadelesini verdiÄŸimiz kardeÅŸlik ve huzur ikliminin pekiÅŸtirilmesine vesile olmasını diliyorum. Baharla birlikte yeÅŸeren ümitlerimizin, Nevruz Bayramıyla beklediÄŸimiz neticeye ulaÅŸacağına ve önümüzde yepyeni bir dönemin açılışına vesile olacağına inanıyorum. Tüm kardeÅŸlerimizle birlikte, milletimizin 21 Mart Nevruz Bayramını kutluyorum.

RUHANÄ° VE SÄ°BSÄ°YÄ° ARADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, annesi vefat eden İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhaniyi arayarak başsağlığı diledi. Ayrıca 18 Martta çok sayıda masum insanın ölümüne yol açan terör saldırısı nedeniyle Tunus Cumhurbaşkanı Baçi Kaid El Sibsiyi arayarak taziyelerini iletti.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024