Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2106 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Ocak 2018 - 18:02

Çavuşoğlu:Patronluk taslama dönemi bitti dedi.

Büyüt
Küçült
Çavuşoğlu:Patronluk taslama dönemi bitti
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB ile ilişkilerle ilgili AB 2018de Türkiye’ye saygı duymayı öğrenir, eşit olarak görür, değerlendirmelerini ABye tam üyelik çerçevesinde yapar ise ilişkilerimiz daha sağlıklı yürür. Patronluk taslama dönemi bitti dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gazetecilerle yaptığı görüşmede Türkiye in 2018 yılında dış politakadaki yol haritasını anlattı. Almanya, AB ile ilişkiler ve İranda yaşanan olaylara ilişkin açıklama yapan Çavuşoğlu, Almanya ile diyalog kapsamında 6 Ocak a Almanyaya giderek mevkidaşı Sigmar Gabrielle görüşeceğini açıkladı. Çavuşoğlu, Bizim Almanya ile hiçbir problemimiz yok. Almanya ve bazı ülkelerin var; bize ne olduğunu söylemeliler. Almanya ile ilişkileri daha iyi noktaya getirmek istiyoruz dedi.

İRANDAKİ OLAYLAR 

İrandaki olaylara ilişkin de konuşan Çavuşoğlu, Türkiye in Ruhani in açıklamalarını olumlu bulduğunu belirtti. Dışarıdan müdahalelere karşı olduklarını dile getiren Çavuşoğlu, Netanyahu ve Trumpın gösterileri desteklediklerini söyledi.Çavuşoğlu, İranı eleştiren çifte standarttan uzak olmalı. Yönetim değişecekse seçimle değişmeli şeklinde konuştu.

ABD İLE İLİŞKİLER

ABD ile ilişkilere de değinen Çavuşoğlu, 23 Ocak a çalışma gruplarının bir araya geleceğini söyledi. Çavuşoğlu, ilişkilerin iyileşmesinin ABD in elinde olduğunu vurguladı. ABD in vize krizinde geri adım atarak kısıtlamaları kaldırmasına ilişkin soruları yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD baskı ile Türkiyeden bir şey elde edemeyeceğini anladı. Vize konusunda ABDye herhangi bir taahhütte bulunmadık. ABD ile bu yıl çok fazla toplantımız olacak şeklinde konuştu.

HAKAN ATİLLA DAVASI 

Çavuşoğlu, jürinin günlerdir karara varamadığı Hakan Atilla davasını ise, Davanın boş olduğunu görüyruz. Tam bir komediye dönüştü. Ne çıkacağının bir önemi yok. Başka iddianame söylentilerinin de önemi yok; siyasi bir dava olduğunu ABDye de söyledik ifadelerini kullandı.

AFRİNE HAREKAT YAPILACAK MI?

Mevlüt Çavuşoğlu, Suriyede Türkiyeye yönelik bir tehdit oluşması durumda harekete geçeceklerini söyledi. Tehditlerin radarlarında olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, Afrine harekat olacak mı? sorusuna, Her şeyin bir zamanı var. Ansızın yapabiliriz yanıtını verdi.

IRAKTA BÜYÜK ROL OYNAYACAĞIZ

Kuzey Irak a gayrimeşru referandum sonrası Türkiyenin sorunların çözümü için rol oynayacağını anlatan Çavuşoğlu, Her türlü desteği verecek. Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (IKBY) aslında bizimle görüşmek istiyor ama biz bazı şeylerden emin olmalıyız. Her zamankinden daha fazla bize ihtiyaçları var ifadesini kullandı. 

AVUSTURYA DIŞİŞLERİ BAKANINI BÜYÜKADA DAVET ETTİM

Avusturya Dışişleri Bakanı ı Büyükadaya davet etitğini anlatan Çavuşoğlu, Aradı ilişkileri düzeltmek istediklerini söyledi. İstanbul Büyükadaya davet ettik, konuşacağız dedi.

AB İLE İLİŞKİLER: PATRONLUK TASLAMA DÖNEMİ BİTTİ

AB ile ilişkilere de değinen Bakan Çavuşoğlu, şunları söyledi: AB 2018de Türkiyeye saygı duymayı öğrenir, eşit olarak görür, değerlendirmelerini ABye tam üyelik çerçevesinde yapar ise ilişkilerimiz daha sağlıklı yürür. Patronluk taslama dönemi bitti . AB de bunu anlamaya başladı. ABye vize serbestisi konusunda 65 kriterde sorun yok ama geri kalanları için çalışmalarımız sürüyor. Türkiyede 4 bakan bir araya geldik bir plan hazırladık. Cumhurbaşkanına ve Başbakan arz edip, son talimatlarıyla bunu AB ile paylaşacağız.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024