Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1846 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Aralık 2017 - 19:31

Çavuşoğlu dan ABD in tehdit mektubuna sert mesaj

Büyüt
Küçült
Çavuşoğlu
dan ABD
in tehdit mektubuna sert
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yarın BMde yapılacak Kudüs oylaması için ABDye gitti. Havalimanında konuşan Çavuşoğlu, ABD in tehdit mektuplarına sert tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haleyin, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu da yapılacak Kudüs oylaması öncesi diğer diplomatlara e-posta göndererek karara karşı oy kullanmamaları konusunda üstü kapalı tehdit ettiği iddiasına ilişkin, Ne yapacaksınız isimleri alacaksınız da? O ülkelerin de işgal edilmesine müsaade edeceksiniz ya da onları cezalandıracak mısınız? Artık dünya değişti. Artık ben güçlüyüm, o nedenle de haklıyım anlayışı değişti. Artık dünya haksızlıklara isyan ediyor. Artık hiçbir onurlu millet, hiçbir şerefli devlet bu tür baskılara boyun eğmez.dedi.

Çavuşoğlu, Filistin Dışişleri Bakanı Riad el-Maliki ile ABDye hareketlerinden önce Atatürk Havalimanı da ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Çavuşoğlu, yarın Kudüs kararının BM Genel Kurulu da görüşüleceğini ve oylanacağını hatırlattı.

O GÜN TÜM DÜNYAYA GÜÇLÜ MESAJLAR VERDİK

ABD in aldığı yanlış kararın uygulanmaması, hatta ABD in geri adım atması için her türlü çabayı sarf edeceklerini en başından söylediklerini kaydeden Çavuşoğlu, Dünya vicdanı, bu alınan yanlış kararı, uluslararası hukuka aykırı, BM kararlarını hiçe sayan bu kararı reddetmişti. Biz de geçen hafta çarşamba günü Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde İstanbulda düzenlediğimiz İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi de aldığımız kararlarla ve ortak deklarasyonla bu karara karşı olduğumuzu net bir şekilde ortaya koyduk. O gün tüm dünyaya güçlü mesajlar verdik ve Filistin-Kudüs davasını takip edeceğimizi ve uluslararası platformda Filistinin hakkını arayacağımızı söylemiştik. diye konuştu.

Bu çerçevede 17 Aralık a BM Güvenlik Konseyi e bir karar tasarısı sunulduğunu, Türkiye in de bunu desteklediğini ve bu konuda çaba sarf ettiğini anlatan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIMIZI SÖYLEMİŞTİK

Fakat Türkiye, BM Güvenlik Konseyi in üyesi şu anda değil. Buradaki oylamada ABD dışında tüm ülkeler, Filistini, Kudüsü destekleyen ve bu Amerika ın aldığı karara karşı bir tutum sergiledi. Yani buraya sunulan karar tasarısını desteklediler, olumlu yönde oy verdiler. Bir tek Amerika, tek başına bu kararın aleyhine oy verdi. Tabii ki Güvenlik Konseyi Daimi Üyesi olduğu için veto etmiş oluyor. Bu işin peşini bırakmayacağımızı ve Genel Kurula getireceğimizi söylemiştik. Filistinle Yemen ve diğer yine İslam İşbirliği Teşkilatı, Arap Ligi gibi kuruluşlarla ve kardeş ülkelerle yaptığımız başvurular neticesinde, biraz önce söylediğim gibi yarın Genel Kurulda oylama olacak. Biz buradan güçlü bir destek bekliyoruz. Çünkü biraz önce söyledim, bu karardan sadece Müslümanlar değil, Hristiyanlar da çok rahatsız oldu. Katolikler, Ortodokslar, Protestonlar, kim olursa olsun. Aynı şekilde Musevilerin büyük bir bölümü, önemli bir kısmı da bu karara karşı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, vicdanı olan herkesin hukuka aykırı ve Filistinin haklarını gasbeden bu karara karşı durduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

ABD TEHDİT YÖNTEMİNE BAŞVURUYOR! O İSİMLERİ ALIP DA NE YAPACAKSINIZ?

Yarın New York a yapılacak oylamadan önce tek başına kalan ABD in şimdi tehdit yöntemine başvurduğunu görüyoruz. Oradaki tüm temsilciliklere, daimi temsilcilere mektup göndererek kimin oy verdiğini takip edeceğiz, bunu Başkana rapor edeceğiz ve tek tek isimlerini alacağız... Ne yapacaksınız isimleri alacaksınız da? O ülkelerin de işgal edilmesine müsaade edeceksiniz ya da onları cezalandıracak mısınız? Artık dünya değişti. Artık ben güçlüyüm, o nedenle de haklıyım anlayışı değişti. Artık dünya haksızlıklara isyan ediyor. Artık hiçbir onurlu millet, hiçbir şerefli devlet bu tür baskılara boyun eğmez. Herkes vicdanının sesi ve milletinin isteği doğrultusunda oy kullanır. Yarın da öyle olacak. Kimse bu baskılara boyun eğmeyecektir. Dolayısıyla ABD in bu yöntemlerinden vazgeçmesi lazım.

CUMHURBAŞKANIMIZIN TALİMATIYLA NEW YORKA GİDİYORUZ

Çavuşoğlu, Filistin Dışişleri Bakanı Riad el-Maliki ile Filistin davasını BM nezdinde de en iyi şekilde savunacaklarını söyledi. Bakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın talimatıyla New Yorka gittiklerini ve Başbakan Binali Yıldırıma da bilgi verdiklerini belirterek, yarın BMde iyi bir netice alacaklarını da sözlerine ekledi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024