Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2229 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Mart 2015 - 06:11

Bülent Arınç: Gelinen nokta büyük başarı

Büyüt
Küçült
Bülent Arınç: Gelinen nokta büyük
Güncel Haberleri › Bülent Arınç: Gelinen nokta büyük başarı haberi Diyarbakırdaki tarihi Nevruz kutlamalarında verilen mesaj olumlu tepki aldı. Başbakan Yardımcısı Arınç, Bu, Cumhurbaşkanımızın başarısıdır dedi, Kurtulmuş talebe göre Nevruzun resmi bayram olabileceğini söyledi.

BÜLENT ARINÇ

Çözüm sürecini Cumhurbaşkanımız başlattı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Öcalanın Diyarbakırda okunan Nevruz mesajına ilişkin, “Artık silah bırakılması, Türkiyeye yönelik hiçbir eylem yapılmaması, Türkiyede kamu düzeninin artık yüzde yüz sağlanması noktasında bu mesajın verilmesini bile Çözüm Sürecinde hükümetimizin bir başarısı olarak görüyorum” dedi. Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğanın, izleme heyeti ile ilgili sözlerine ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine de, “Çözüm Süreci eğer 2005te bugünkü Cumhurbaşkanımızın Diyarbakırda yaptığı konuşmayla başlamış, 2009da daha büyük bir ivme kazanmış, Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, Çözüm Sürecini başlatan, bugüne kadar sürdüren kişidir”dedi.

NUMAN KURTULMUŞ

Nevruz resmi bayram olabilir

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Nevruzun resmi bayram olmasıyla ilgili, “Bunlar nihayetinde toplumsal taleple, siyasi şartlarla ortaya çıkacak meselelerdir. Neden olmasın, şartlar oluşursa tabii ki (resmi) bayram da olur” dedi. Nevruza ilişkin soru üzerine Kurtulmuş, bu toprakların kadim kültüründeki bir bayram olan Nevruzun baharın gelişini müjdelediğini, yenilenme, coşku, barış ve kardeşlik kavramlarını bünyesinde barındırdığını söyledi. Kurtulmuş, bu ülkedeki insanların 1.100 senedir bu topraklarda aynı medeniyetin, aynı coğrafyanın ve aynı inancın mensupları olarak birlikte barış içerisinde yaşadıklarını anlattı.

DÜNYA BASINI

Dünya ‘Acil koduyla duydu

PKK lideri Abdullah Öcalanın Diyarbakırdaki Nevruz kutlamalarında okunan mesajını uluslararası haber ajansları acil koduyla servis etti.

- AFP, “Kürt lider Türkiyedeki silahlı mücadeleye son verilmesi için çağrıda bulundu” başlığıyla duyurduğu haberde, “TCye karşı 40 yıldır yürütülen mücadelenin sonlandırılması için bir kongre yapılmalıdır.”

- Reuters haber ajansı da “On binlerce Kürt, PKK lideri Öcalanın mesajını duymak için Diyarbakırda toplandı” dedi.

- BBC ise “Öcalan savaşçılarına yaptığı silahlı mücadeleye son verme çağrısını yineledi” ifadesini kullanarak, müebbet hapis cezası çeken Öcalanın 1999 yılından beri cezaevinde olduğunu hatırlattı.

ÖMER ÇELİK

Karanlığı aydınlatsın

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik “Bizler, bu toprakların tarihi kadar köklü Nevruz ruhunu, günümüz demokrasisiyle özdeştirmeyi bilmeli, çocuklarımız için uygar bir yaşam kurmalıyız” dedi. Bakan Çelik “Ortak kültürümüzün temelinde olduğu gibi yakın coğrafyamıza bahar gelsin, insanlığın karanlık yönleri, birlik ve beraberlik ruhuyla yakılan Nevruz ateşine bırakılsın. O ateşten sıçrayan kıvılcımla barış, refah ve huzur dolu yarınların filizlenmesini diliyorum” diye konuştu.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024