Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1806 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Ocak 2018 - 11:50

ALES Artık 81 İlde Gerçekleşecek

Büyüt
Küçült
ALES Artık 81 İlde
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, 2018de in altı kota uygulamasını kaldırdıklarını belirterek, ALESin 81 ilde yapılacağını açıkladı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, 2018de Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavları da (ALES) in altı kota uygulamasını kaldırdıklarını belirterek, ALESin 81 ilde yapılacağını açıkladı.

Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, temelde üç kullanım amacı bulunan ALESin, üniversite mezunları için önemli bir sınav olduğuna işaret etti.

Sınavın Türkiyede üniversite veya yüksek teknoloji enstitülerinde yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci seçme ve yerleştirmelerde kullanıldığını anımsatan Özer, sonuçların ayrıca yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi ve uzman gibi akademik kadrolara yapılacak atamalarda, yurt dışına burslu lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde kullanıldığını kaydetti.

- Hizmetler yurdun dört bir yanına yaygınlaştırılacak

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Özer, şu açıklamayı yaptı:

2017 yılında ALES sınavlarında in altı kota uygulaması nedeniyle 2017-ALES İlkbahar Sınavı ı 64 il, 2017-ALES Sonbahar Sınavı ı ise 59 ilde yaptık. Bir ildeki aday sayısının binin altında olması durumunda bu adaylar, binin üstünde sınava girecek adayın olduğu komşu illerde sınava alınıyorlardı. ALES sınavları yükseköğretimde hem lisansüstü eğitim hem de akademik kadrolara başvuru yapabilmek için en kritik sınav. Bu nedenle gençlerimizin bu sınavlara erişimini artırabilmek, dolayısıyla yükseköğretime bu bağlamda erişimi desteklemek için ALES sınavlarında bin altı kota uygulamasını 2018 yılı için kaldırdık.

Bütün illerdeki adayların sınava daha kolay ulaşabilmesini istediklerini yineleyen Özer, Bu çerçevede, hizmetlerimizi yurdumuzun dört bir yanında yaygınlaştırmak ve kolay erişilebilir kılmak için çabalıyoruz. Amacımız, hem yüksek lisans ve doktora yapmak isteyenlere hem de yükseköğretim kurumlarındaki akademik kadrolarda çalışmak isteyen tüm gençlere yardımcı olmaktır. Bu nedenle 2018 yılında, ALESi tüm illerde yapacağız. bilgisini paylaştı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024