Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2565 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Şubat 2015 - 11:17

Ruble olursa ihracat 4 milyar $ı bulur

Büyüt
Küçült
Ruble olursa ihracat 4 milyar $ı

Rusyaya çıkarma yapan Türk tekstilciler iki ülke arasındaki ticaretin Ruble ile yapılmasını istedi. İHKİB Başkanı Tanrıverdi, TL-Ruble ticareti ile Rusyaya ihracatımız 3-4 milyar doları bulur. İki ülkenin merkez bankaları elini taşın altına koyması gerekli diye konuştu.

Erdinç Akkoyunlu

Türk hazır giyim sektörü temsilcileri Rusya ekonomisinin sıkıntıya girdiği dönemde Moskovaya çıkarma yaptı. 24-27 Şubat tarihlerinde düzenlenen Collection Premiere Moskow Fuarında 38 marka ile yer alan Türk firmaları temsilcileri, Rusya pazarına olan ilgilerini göstermek için Moskovadaki Komsomolskaya Pravda Basın Merkezinde bir toplantı düzenledi. İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Türkiye ile Rusya arasındaki ticareti geliştirmek için hem Türk hem de Rus tarafından beklentileri olduğunu belirterek “Daha önce üzerinde mutabık kalınan TL ve Ruble ile ticaretin desteklenmesi konusunun daha net bir şekilde hayata geçirilmesini istiyoruz. Böylece ruble ile ihracat 3-4 milyar doları bulur” dedi. Bu konuda hem Türkiye hem de Rusya Merkez Bankalarının elini taşın altına koyması gerektiğini söyleyen Tanrıverdi “Bunun siyasi olarak ele alınması lazım. Belki Eximbank da bu rölü üstlenebilir” diye konuştu.

Rusyanın yanındayız

Türkiye hazır giyim üreticilerinin, hiçbir koşulda Rusya pazarını ikinci plana atmayı aklından bile geçirmediğinin altını çizen Tanrıverdi, Türk sektörü için Rusyanın kısa vadeli ve konjonktürel bir pazar olmadığını söyledi. “Rusya pazarı bugün için daralıyor gibi görünebilir, hatta bu süreç tahmin ettiğimizden daha uzun ve sancılı da olabilir” diyen Tanrıverdi, diğer yandan uzun vadeli bakıldığında Rusyanın zengin ekonomik altyapısı, nüfusu ve tüketim alışkanlıkları ile her zaman güçlü bir ülke ve pazar olmaya devam edeceğini vurguladı. Türkiyenin, kriz döneminde de her türlü desteği ile Rusyanın yanında olacağını kaydeden Tanrıverdi, “Uzun zamandır en yakın ortaklarız, ufak bir sendelemenin bu derin ve güçlü ilişkiyi sarsması söz konusu olamaz. Türkçedeki ‘Kara gün dostu olmak tam da bunu anlatır. Zor zamanlarında da yanında değilseniz, gerçek bir dost olduğunuzdan bahsetmek zor olur” ifadelerini kullandı.

Hedef 100 milyar dolar ticaret               İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, hazır giyim ürünlerinin Rusyanın ithalatı içinde de azımsanmayacak bir yere sahip olduğunu aktararak, “Rusyanın genel ithalatı 2013 sonu itibariyle 314 milyar dolar düzeyinde idi ve bu miktarın 9.28 milyar dolarını hazır giyim oluşturuyordu” dedi.  İki ülke ticaretini ve işbirliği ilişkilerini bir adım öteye taşıyacak tercihli bir ticaret anlaşmasının imzalanmasının büyük önem taşıdığını aktaran Tanrıverdi “Amacımız, Türkiye ve Rusya arasındaki 32 milyar dolarlık dış ticaret hacmini, 2023e kadar 100 milyar doların üzerine çıkartabilmek” diye konuştu.  



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024