Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2856 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Haziran 2016 - 17:45

Osmangazi Köprüsü 30 Haziranda açılıyor

Büyüt
Küçült
Osmangazi Köprüsü 30 Haziranda

Yaklaşık 39 ayda tamamlanan dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alan köprüde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırımın katılacağı törenle 30 Haziranda gerçekleştirilmesi planlanan açılış öncesi hazırlıklar tamamlandı.

İzmit Körfezinin iki yakasındaki Yalova ve Kocaeliyi birleştiren köprü sayesinde Gebze ve Dilovasındaki sanayi yükünün hafiflemesi bekleniyor.

Dilovası Kaymakamı Harun Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Körfezin gerdanlığına 30 Haziranda kavuşacağını, bölge halkı olarak çok gururlu ve mutlu olduklarını belirtti.

Geçen 3 sene boyunca bir tarihe tanıklık ettiklerini aktaran Şahin, köprünün sadece Türkiyenin değil dünyanın dev projeleri arasında yer aldığını, dünya tarihine geçen bir köprüye ev sahipliği yaptıklarını anlattı.

Şahin, köprünün bölgeye çok olumlu etkilerinin olduğunu vurgulayarak, köprünün en net görülebildiği yer olan Dilovasında arsa ve konut fiyatlarının arttığını belirtti.

BÖLGEDEKİ BÜTÜN SANAYİ BASKISINI DA BİR MİKTAR AZALTACAKTIR

Bu bölgeye çok büyük insan akışı olacağına işaret eden Şahin, şunları söyledi:

Köprünün hemen yanına AVMler yapılıyor. Buradaki AVMde tahmin ediyorum bine yakın personel çalışacak. Bu istihdam da bizim mahallerden temin edilecek. Ayrıca Dilovasında sadece 5 tane OSB var. Gebze, hatta Tuzlayı bile sayarsak 20ye yakın OSB bu bölgede. Gebze ve Dilovası artık doyuma erişmiş ve sanayi parseli fiyatlarının da çok yüksek olduğu, sanayicinin artık ciddi olarak sıkıntı çektiği bir bölge. Bu köprüyle beraber artık karşı tarafa doğru bu zenginlik, bu imkanlar akacak. Yalovada, Balıkesirde OSB kurulma çalışmalarını duyuyoruz. Bu bizim bölgedeki sanayi baskısını da bir miktar azaltacaktır. Bölgenin yaşanabilirlik standardını yükseltecek.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ise kısa bir sürede köprünün tamamlandığını vurguladı.

Köşker, bu bölgenin tarihi açıdan da önemli bir yer olduğunu, Fatih Sultan Mehmetin bu bölgeye değer verdiğini, Osmanlının da kuruluşun buradan başladığını bildirdi.

KÖPRÜ BÜTÜN SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE KATKI SAĞLIYOR

Gebzenin sanayi kenti olduğuna dikkati çeken Köşker, 13 OSBnin ulaşım akslarından biri olan köprünün önemine değindi.

Köşker, köprü açıldıktan sonra ulaşımda ciddi bir rahatlama olacağını belirterek, tatil dönemlerinde feribotların önünde D100e kadar kuyruk yaşandığı günleri bildiklerini söyledi.

İzmit Körfezinin gerdanlığını, vatandaşların ciddi anlamda önemsediğine işaret eden Köşker, Hiç buradan geçmeyecek vatandaş bile ilgili. Çünkü Eskihisar sahil kent. Sahilimiz var. Akşamları vatandaşlar orada çayını içerken, Kocaelinin ışıklı boğaz köprüsünü görecek. O çayın keyfi farklı olacak. İstanbul Boğazını aratmıyor. Yazın mükemmel bir manzara var. İstanbul ve diğer illerde yaşayan vatandaşlarımızın görmek istediği bir alan haline gelecek. Ayrı bir güzelliği var. değerlendirmesinde bulundu.

Köşker, Gebzenin Kocaelinin en pahalı konut ve arsalarının bulunduğu yer olduğunu, arsa üretemediklerini, kentsel dönüşüm çalışmalarının yapılması gerektiğini belirtti.

Yalovada OSB kurulacağını aktaran Köşker, sözlerini şöyle tamamladı:

Bununla birlikte Gebzedeki OSBlerden ciddi anlamda Yalova OSBye bir geçiş de olacak. Çünkü Gebzede yer kalmadı. OSBler dolu. Gebzedeki sanayici, büyüyen tesislere, yeni yatırımlar yapamadıkları için yeni alan arayışları içerisinde, yeni yatırımları içerisinde. Bunun için en yakın yer bu köprüden sonra Yalova olacak. Bu köprü hem bir şehrin ekonomik gelişimi hem de kalkınmasını sağlayacak. İşçi taşıma kolaylaşacak. Köprü bütün sorunların çözümünde katkı sağlıyor.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024