Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3301 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Ağustos 2016 - 12:19

Kırkpınar Lokantası iflas erteleme istedi

Büyüt
Küçült
Kırkpınar Lokantası iflas erteleme

Kırkpınar Lokantası projesi 10 yıl kadar önce hayata geçti. Kimi akademisyen, kimi avukat, kimi piyanist, kimi doktor 16 kişinin ortak olduğu Kırkpınar, geçtiğimiz yıllarda önemli bir ivme yakaladı. Hızla şubeleşen Kırkpınarın, İstanbuldaki bir çok seçkin AVMde yeri bulunuyor. Orta ve üst sınıf grubuna yönelik ürünleri ile bilinen Kırkpınar için sancılı süreç geçtiğimiz yıl başladı.

YASAKTAN ÖNCE BAŞVURDU

Hürriyetten Dinçer Gökçenin haberine göre, benzer sıkıntılar bu yılın başından itibaren de devam edince Kırkpınarın sahipleri için iflas erteleme başvurusu kaçınılmaz oldu. Kanun Hükmünde Kararname ile geçtiğimiz günlerde iflas ertelemelere yasak getirilmeden önce yapılan başvuruyu İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi değerlendirdi.

AVMLERE GİRİŞLER AZALDI

İflas erteleme başvurusu, Kırkpınar Lokantacılık ve Turizm İşletmeleri A.Ş. ve bağlı olduğu Gruppo Turizm İşletmeleri A.Ş adına yapıldı. Başvuruda, her iki şirketin neden mali sıkıntıya girdikleri de anlatıldı. Av. Satılmış Şahinin hazırladığı dava dosyasında yer alan bilgilere, geçtiğimiz yıl başlayan ve bu yıl da süren bombalama olayları Kırkpınar için de sancılı bir sürecin yaşanmasına yol açtı. Başvuruya göre, çok sayıda kişinin yaşamını yitirmesine neden olan olaylar AVMlere gelen kişi sayısını yüzde 30-35 oranında azalttı.

DOLARDAKİ ARTIŞ ETKİLEDİ

Yine, dolar bazında ödenen AVM kiraları ve kurdaki artış da şirketin mali yapısını bozdu. Şirket yönetimi, yaşadığı darboğazı aşmak için yüksek faizle faktoring yoluna gidince, sıkıntılar daha da derinleşti. Öte yandan, gelirlerin düşmesine karşın personel giderleri ve diğer cari giderler değişmedi.

EN KÖTÜ DÖNEM BU YILIN İLK 5 AYI

Borç batağında olan şirketin krlılık durumuna bakıldığında, 2012-2014 döneminde olumlu yönde seyreden krlılık 2015 yılında keskin bir düşüş yaşadı. 2015 yılı genelinde, önceki yıllara kıyasla daha düşük bir kr elde eden şirket bu yılın ilk 5 ayında ise yüksek seviyede zarar etti.

HACİZLERE KARŞI KORUMAYA ALINDI

Mahkeme, 19 Temmuz günü yapılan başvuruyu 21 Temmuzda karara bağladı. Mahkeme, şirkete yönelik hacizlerin önüne geçti. Şirket hakkında tedbir kararı veren mahkeme bilirkişi heyetinden rapor talep etti.

ŞİRKET 16 ORTAKLI

M. Kemal Duygunun çoğunluk hissedarı olduğu şirkette akademisyen Defne Ertan Tüysüzoğlu, Av. Deniz Iğdırlı Şahbaz, piyanist Leyla Artay, Başarı Erbaş, Şadi İstipoğulları gibi 16 isim ortak. 16 kişinin ortak olduğu Gruppo Turizmin, Kırkpınarın yanı sıra The Bow Bells, Karada Balık, Il Brigente, Saolibre, Brusketta isminde farklı meknları da vardı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024