Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2394 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Mart 2015 - 06:43

Ethem Sancak: Asya yükselen değer ve AB Türkiyedeki potansiyeli gördü

Büyüt
Küçült
Ethem Sancak: Asya yükselen değer ve AB Türkiyedeki potansiyeli
Ekonomi Haberleri › Ethem Sancak: Asya yükselen değer ve AB Türkiyedeki potansiyeli gördü haberi Medeniyeti bir kuşa benzeten Türkmedya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak Şimdi bu kuş, New Yorktan havalanacak ve Asyaya konacak dedi. Sancak, Asyanın yükselen değer olduğunu ve ABnin Türkiyedeki potansiyeli gördüğünü söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilginin de katıldığı Eskişehir Ticaret Odası (ETO) tarafından düzenlenen ‘AB Perspektifinden Eskişehir Havacılık ve Raylı Sistemler Vizyon Toplantısının kapanış konusmasını yapan Türkmedya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Asyanın yükselen değer olduğunu ve Avrupa Birliğinin Türkiyedeki potansiyeli gördüğünü söyledi. Medeniyeti

bir kuşa benzeten Sancak “Nasıl bu uygarlık kuşu bin yıl Mezopatamyada kalıp yer değiştirdiyse, nasıl ki Şam-Kahire-İstanbul merkezlerindeki uygarlık, insanlığa şekil verip daha sonra Londraya gittiyse ve daha sonra bu uygarlık kuşu Londradan da New Yorka gittiyse şimdi bu kuş, New Yorktan havalanacak ve Asyaya konacak” diye konuştu.

Medeniyet oraya gidecek

Sancak, şunları söyledi: “İnsanlığın demokratik yapısı, uygarlığa ön şart olan kaynakların durumu ve en temel kaynak olan insan kaynağınınn son 200 yılda, özellikle son 50 yılda bilimle teknoloji ile haşır neşir olup birey haline gelmesi ve ‘daha çok refah, daha çok yumurta, ekmek ve daha çok et ve daha fazla özgürlük istiyorum demesiyle başlayan süreç bireyin kendine gelme çağı başladıysa ve doğal sonucu 5 milyar insan

kendi dizleriyle doğrulup ayağa kalktıysa, doğası gereği medeniyetlerin temel kaynağı insan birikimi de Asyada ise medeniyet oraya gidecek.”

Öncülük edeceğiz

ABye de çağrı yapan Sancak “Eğer ABdeki dostlarımız ki onlar öngörüde bizden üstün tarafları var, daha rasyoneldirler, bunlar bu süreci görüp gelin bunları birlikte yapalım diyorlarsa, gelirlerse onlarla beraber Asyanın ayağa kalkmasına öncülük edeceğiz” diye konuştu.

YÜKSEK HIZLI TREN SETİ ALIMINDA ASGARİ YÜZDE 53 YERLİLİK ŞARTI ARANACAK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, “80 adet Yüksek Hızlı Tren Seti alımı işinde asgari yüzde 53 yerlilik şartı arayacağız. İhale sonunda satın alacağımız trenlerin lisanslarının da devir hakkını isteyeceğiz. Bundan sonraki tüm ihtiyaçlarımızı yurt içindeki üretimle karşılamayı hedefliyoruz” dedi. Eskişehir Ticaret Odası (ETO) tarafından düzenlenen AB Perspektifinden Eskişehir Havacılık ve Raylı Sistemler Vizyon Toplantısında konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Eskişehirin 13 Mart 2009 tarihinde Türkiyede YHT ile tanışan ilk şehir olduğunu söyledi. Dünyada demiryolu endüstrisi pazarı kısa ve orta vadede bir trilyon doların üzerinde bir potansiyele sahip olduğunu da belirten Bakan Bilgin “Demiryolu sanayisinin yerlileştirilmesi ve gelişmesi için belirlediğimiz hedefler doğrultusunda çalışmalarımıza süratle devam ediyoruz” dedi.

Yerli ortak zorunluluğu

Milli Hızlı Tren projesini Eskişehirli firmalar, üniversiteler ve bakanlıklarına bağlı kurumlar ile birlikte başlattıklarını belirten Feridun Bilgin, bu çerçevede yerli bir firmanın Milli Yüksek Hızlı Tren Setinin konsept tasarımını gerçekleştirdiğini söyledi. Bu konudaki tüm ihtiyaçların yerli üretimle gerçekleşmesini istediklerini ifade eden Bilgin şöyle konuştu: “Endüstriyel ve mühendislik detay tasarımına yönelik hizmet alım ihalesi çalışmaları halen devam ediyor. Önümüzdeki aylarda bunun da ihalesi gerçekleştirilecek.  Ayrıca önümüzdeki günlerde ihalesine çıkacağımız 80 adet Yüksek Hızlı Tren Seti alımı işinde asgari yüzde 53 yerlilik şartı arayacağız. Bunun yanında yabancı firmalara yine asgari yüzde 25 yerli ortak alma zorunluluğu getireceğiz. Bu ihale sonunda da satın alacağımız trenlerin lisanslarının da devir hakkını isteyeceğiz.”

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024