Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2423 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Mart 2015 - 08:29

Başbakan Davutoğlu: Dolardaki yükseliş genel dalgalanma

Büyüt
Küçült
Başbakan Davutoğlu: Dolardaki yükseliş genel
Ekonomi Haberleri › Başbakan Davutoğlu: Dolardaki yükseliş genel dalgalanma haberi Başbakan Davutoğlu dolardaki dalgalanmayla ilgili Merkez Bankası Başkanımızla bir görüşme gerçekleştirdim. Gerektiğinde her türlü tedbir alınır ama bunun dünyadaki genel bir dalgalanmanın Türkiyeye yansıması olduğu unutulmamalı dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, New Yorkta BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında ekonomiye ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Davutoğlu “Türkiyede en çok konuşulan başlık dolardaki yükselişti. Ciddi miktarda dolar alımı da var. Süreçle ilgili değerlendirme alabilir miyiz” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Doların yükselmesi, dünyadaki genel doların önce avro ve diğer dünya para birimleri karşısında yükselmesiyle ilgili. Türkiyedeki tartışmalara bağlanamaz. Dolardaki bu yükselişle ilgili bütün kurumlarımız, birimlerimiz tedbir almaktadır. Dün ilk yükseliş trendi olduğunda Merkez Bankası Başkanı ile buradan görüşme gerçekleştirdim.”

“Türkiyede özel bir kur dolayısıyla özel bir kriz olduğu kanaati doğru değil” ifadesini kullanan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama bunu ciddiyetle ele alıyoruz. Her kur değişiminin ekonomide oluşturacağı baskı, enflasyon üzerinde yapacağı etki bunları göze almak durumundayız. Türkiye ve hükümet olarak gerekli tedbirleri almada belli noktada gerekli talimatları verdik.”

Önceden planlandı

Davutoğlu “New York ziyaretiniz ağırlık ekonomi gündemli. Ziyaretinizle ilgili olumlu yorumların yanında yatırımcıları ikna edemeğiniz yönünde bazı yorumlar var”  sorusunu ise şöyle yanıtladı: “New York ziyaretim planlı ziyaretti. Kasım ve Aralıkta 25 dönüşüm programını ilan ettik. Bu G20 bünyesinde ilan edilen en kapsamlı değişim ve dönüşüm programı. Ziyaretimizin ana sebebi, bu dönüşüm programlarının ve Türkiyedeki ekonomik stratejik konusunda uluslararası yatırımcıları bilgilendirmekti. Daha önce Ocakta Londrada, Davosta toplantılar yaptık ve o toplantıların 3. ayağı New Yorktu.

Ziyaretimiz başarılı

Dün de yatırımcılarla yaptığımız görüşmeler, Türkiyeye olan ilgi ve bu dönüşüm programlarına gösterilen alaka dolayısıyla ben gayet verimli geçtiği inancındayım. Önemli olan Türkiyenin bu küresel kriz ortamında bir istikrar adası olarak, yükselen ekonomi olarak dünyada yatırımcıların gündeminde olması. Bir çok dış yabancı yatırım için de spesifik görüşmeler yaptık ve yatırım ajansımızın desteğiyle en kısa sürede Türkiyeye gelmeleri için kararlar aldık.”

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024