Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3638 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Ocak 2015 - 13:23

Avrupa Merkez Bankasından bomba karar!

Büyüt
Küçült
Avrupa Merkez Bankasından bomba

Mario Draghiin açıklamalarının ardından euro/dolar paritesi 1.16nın üzerinden hızlı bir düşüşle ile 1.1440 düzeyine kadar geriledi. Bu gelişmeye bağlı olarak, euro 2.74 liradan, sert bir düşüşle 2.6533 liraya kadar geriledi.


Avrupa merkez bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, aylık 60 milyar avroluk varlık alımı yapacaklarını söyledi. Draghi, faiz kararının açıklanmasının ardından Frankfurtta düzenlendiği basın toplantısında, düzenli yapılan ekonomik ve parasal analizlerin sonucunda parasal teşviki değerlendirdiklerini ve öncelikle geniş bir varlık alım programının başlatılmasına karar verdiklerini bildirdi. Bankanın varlık alımına başlama kararının oy birliğiyle alındığını belirten Draghi, alımlara şu an başlanmasının ise büyük çoğunlukla kararlaştırıldığını ifade etti.


Genişletilmiş program kapsamında, kamu ve özel sektör menkul kıymet alımının aylık 60 milyar avro olacağını kaydeden Draghi, Varlık alımlarının 2016 Eylül ayı sonuna kadar sürmesi hedefleniyor ve bu yüzde 2ye yakın olan enflasyon hedefimizde düzenli bir iyileşme görünceye kadar devam edecek dedi. Draghi, Avro Bölgesi yatırım yapılabilir seviyedeki devlet tahvillerinin ve Avrupa kuruluşlarının tahvil alımlarının gelecek Mart ayında başlayacağını söyledi. Varlık alımlarını ECBnin kontrol edeceğini dile getiren Draghi, bununla bankanın Eurosistem para politikasının tekliğini koruma konusundaki güvenliğinin sağlanacağını kaydetti. Draghi, bankanın ek varlık alımlarının yüzde 8ine sahip olacağını belirterek, ek varlık alımlarının yüzde 20sinin risk paylaşımına maruz kalacağını aktardı.

YÜZDE İKİYE DÖNMESİNE KATKI SAĞLAYACAK






E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024