Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1226 kez okundu. | Yasam Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Ocak 2016 - 14:59

Nazım Hikmet 114üncü doğum gününde anıldı

Büyüt
Küçült
Nazım Hikmet 114üncü doğum gününde

Rutkay Aziz, Tarık Akan, Müjdat Gezen, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Gençin de aralarında bulunduğu katılımcılar, Nazım Hikmeti İstanbul Boğazına karanfil atarak andı. Tören sonrası Anna Stepanova ve beraberindekiler, bir tekneye binerek sembolik olarak Nazım Hikmetin Türkiyeden kaçtığı rotadan Karadeniz yönüne doğru bir süre seyir ettiler.

Tarabya Sahilinde saat 11.00de başlayan törende Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Rutkay Aziz, Hürriyete, demokrasiye, barışa hasret olduğumuz şu günde onu yürekten selamlıyorum. Neredeyse her gün bir tutukevine dönen bu güzelim Türkiyemizde bir büyük selamı da Silivrideki, Cana ve Erdeme, bir hürriyet şairinin doğum gününde gönderiyorum dedi.

ANNA STEPANOVA: RUSLAR DA TÜRKLERİ ÇOK SEVİYOR

Rusça, tercüman aracılığı ile konuşan Anna Stepanova da, Nazım Hikmet burada doğmuş, buradan ayrılmış bizim ülkemize gelmiş. Bundan 24 yıl önce annem Vera buradaydı. Sizlerle birlikteydi. Onun için ben çok memnunum. Nazım Hikmeti bizler çok seviyoruz. İlişkilere bakmamak lazım. Ruslar da, Türkleri çok seviyor. Eninde sonunda, tekrar eski güzel günlerimize döneceğiz. Bunun umuduyla yaşıyoruz. Ruslarla Türkler yine tekrar bir arada Nazım Hikmetle birlikte yollarına devam edeceklerdir dedi.

NAZIM HİKMETE MEKTUPLAR STANDI

Nazım Hikmetin doğum günüde bir araya gelenler, açılan standa Nazım Hikmete mektup yazıp, temsili posta kutusuna bıraktılar.
Bu arada, Anna Stepanova kızı, damadı ve torunu ile saat 18.00de Şişli Belediyesi tarafından Şişli Halide Edip Adıvar Mahallesinde yaptırılan Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evinin açılışına katılacak. Beyoğlundaki binasından geçtiğimiz yıl tahliye edilen Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı bu binaya taşınmıştı.

DHA-İstanbul / Sarıyer - Mustafa ÖZDABAK- Hasan YILDIRIM
 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024