Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3387 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Şubat 2015 - 14:56

Cemevine AK Parti desteği

Büyüt
Küçült
Cemevine AK Parti

İzmirin Karabağlar Belediye Meclisinde CHP Grubunun önergesine AK Parti Grubu da destek vererek oybirliğiyle kabul edilirken, Bornova Belediye Meclisinde ise AK Parti Grubunun muhalefeti nedeniyle oyçokluğuyla cemevlerinin ibadethane sayılması kararı alındı.

İzmirde ilçe belediye meclislerinde cemevi önergesi AK Parti muhalefeti ile karşılaşırken Karabağlar Belediye Meclisi AK Parti Grubundan destek geldi. AK Parti Grup Başkan Vekili Nazmi Kalyoncu, Cemevleri ile camiyi birbirinin rakibi olarak görmememiz gerekir. Birbirlerine alternatif değildir.

Türkiyenin çok daha hızlı geleceğe koşması için özgürlüklerin önünü alabildiğince açmamız gerekir. Ama aynı zamanda toplumun yıllardır çözülemeyen önemli başlıklarını kavga ettirmeden ve siyasete kurban etmeden çözmemiz gerektiğine inanıyorum. Bu çerçevede cemevlerini her türlü ihtiyaçlarının karşılanması noktasında her türlü desteği vereceğiz. AK Parti Grubu olarak özgürlüklerin önünü açmak için önergeye evet oyu vereceğiz. Yalnız bu önergenin muhatabı TBMMdir. Belediye değildir dedi.

Oylamada CHP ve AK Parti Grupları cemevinin ibadethane sayılması yönünde karar verdi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Meclise teşekkür etti.
Öte yandan Bornova Belediye Meclisinde ise aynı önerge AK Partinin muhalif oylarına karşın CHP Grubu oylarıyla kabul edildi. Oyçokluğuyla kabul edilen önergeyle ilgili konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Fahri Taştan, bu kararın alınma yetkisinin TBMMde olduğunu söyledi.

Taştan, Bu konuyla ilgili diğer ilçelerde de bir takım kavram kargaşaları ortaya çıktı. AK Parti olarak din ve inanç özgürlüklerini toplumun her alanında savunuyoruz. Ancak böyle bir karar almak TBMMye aittir.  Kendi yetkimiz olmayan bir kararı almış oluruz dedi.

Utku BOLULU / İZMİR, (DHA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024