Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2466 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Mart 2015 - 14:39

Türkiyeden Yemen operasyonuna destek

Büyüt
Küçült
Türkiyeden Yemen operasyonuna
Dışişleri Bakanlığı, Yemende Husilere yönelik askeri operasyonu desteklediklerini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

HUSİLERE KINAMA  

Sanadan ve Hükümet kurumlarından çekilmeyen Husi Hareketi milislerinin tek taraflı eylemlerini sürdürmesini ve meşru Cumhurbaşkanı Hadi in sığındığı ve geçici başkent ilan ettiği Adeni ele geçirmek üzere askeri harekat başlatmasını şiddetle kınıyoruz.

‎Bu durumun, Yemen halkının karşı karşıya olduğu vahim insani ve ekonomik sorunları derinleştireceği, terörist örgütlere istismar edebilecekleri bir zemin yarattığı ve uluslararası  barış, istikrar ve güvenliğe ciddi bir tehdit teşkil ettiği açıktır.

OPERASYONU DESTEKLİYORUZ

Seçimle işbaşına gelmiş meşru Cumhurbaşkanı Hadi in talebi üzerine, Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri başta olmak üzere bölge ülkelerinden oluşan bir koalisyon gücü tarafından Husilere karşı başlatılan ve ülkemize Suudi Arabistan tarafından önceden bilgisi verilen  askeri harekatı destekliyor; bu harekatın ülkede ortaya çıkan iç savaş ve kaos tehlikesinin önlenmesine  ve meşru devlet otoritesinin ihya edilmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz.  Husi hareketini ve dış destekçilerini Yemende ve bölgede barış ve güvenliği tehdit eden davranışlarından vazgeçmeye ‎çağırıyoruz.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024