Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2007 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Nisan 2015 - 17:58

Ne başkanlığı kardeşim ya, burası Uruguay mı?

Büyüt
Küçült
Ne başkanlığı kardeşim ya, burası Uruguay

Tarihçi İlber Ortaylı, başkanlık sistemi ile ilgili çarpıcı bir yorumda bulundu. CNN Türkte Hakan Çelikin sorularını yanıtlayan ünlü tarihçi Ortaylı, Ne başkanlığı kardeşim ya? Burası Uruguay mı? Bizde başkanlık sistemi olmaz. Canı başkan olmak istiyor olsun ama Türkiye o sistemi kaldırmaz. Çöker o sistem, daha çok çatışmayı artırır sadece dedi.

Seçim sonuçlarının çok büyük bir sürpriz yaratmayacağını savunan Ortaylı, seçimler nezdinde başkanlık sisteminin de halk tarafından onaylanacağını kaydetti.

BU SEÇİMDE DE AMAN CANIM OLUR

Bu millet darbe anayasasına yüzde 92 verdi, başkanlık sistemi için de aynısını yapar diyen Ortaylı, aman canım düşüncesinin seçimlerde galip geleceğini söyleyip, Bu seçimde de aman canım olur. Bu ülke küçük dünyaların büyük umutların ülkesi dedi

Ortaylı şöyle devam etti: Halkın ödeyeceği borçları, kredileri, küçük dünyaları ama büyük hayalleri var. Aman canım verin gitsin, aman canım diye ev kadınları, kahvedeki adamlar söyler. Daha da önemli adamlara yakışmaz böyle şeyler ama maalesef bu aman canımlar Türk siyasi hayatı için bir önem taşıyor dedi.

HİTLER ALMANYASI ÖRNEĞİ

Bu noktada hayli ilginç biçimde sözü Hitler Almanyasına getiren Ortaylı, günümüz Türkiyesi ile benzerlikler kurarak sözlerine şöyle devam etti:

1933teki Almanyadaki insanlar ne yaptı sanıyorsunuz. Hitler tarihin en korkunç totalitarizmiyle iktidara geliyor ve hep destek görüyor. Ne zamana kadar? Karşısındakiler birleşene kadar. İşte bu aman canım düşüncesidir. İşsizlerden çok işini kaybetmek istemeyen küçük burjuvalar bu kararı verir.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024