Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3327 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Aralık 2014 - 18:16

Kandil: Halk otobüsü yakan, maske takan ajandır

Büyüt
Küçült
Kandil: Halk otobüsü yakan, maske takan

PKKnın gençlik yapılanması Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketinin (YDG-H) de yer aldığı Kürt çatı gençlik yapılanması Komalên Ciwan (Gençlik Topluluğu) Koordinasyonu, 21-24 Aralık 2014 tarihlerinde gerçekleştirdiği toplantının ardından çok çarpıcı kararlar açıkladı.

Fırat Haber Ajansının haberine göre, toplantının bitiminin ardından yapılan ve Komalên Ciwan kendisini Önderliğimizin geliştirmiş olduğu sürece göre konumlandıracak, kendisini yürütülecek her türlü sürece hazır hale getirecektir denilen açıklamada, kitlesel eylemlere ilişkin de dikkat çekici bazı uyarılara yer verildi.

Açıklamada, kitlesel eylemlerde yüz kapatma, kitlenin içerisinden provokasyon girişiminde bulunma, halkın malına ve canına zarar verme, halk otobüslerini yakma, her eylemde kepenk kapattırma vb. eylem tarzlarının reddedildiği ve eylem kırıcılığı olarak değerlendirdiği belirtildi. Ayrıca bu tür girişimlerde bulunanların sömürgeci güçlerin ajanları olarak değerlendirileceği açıklandı.

Özellikle 6-8 Ekim tarihlerindeki Kobani eylemleri sırasında yaşananların ardından hükümet, çözüm sürecinin devamı açısından kamu güvenliğinin sağlanmasını şart koşmuş, bu konu HDPli vekillerle hükümet temsilcileri arasında zaman zaman karşılıklı açıklamalarla tartışmaya neden olmuştu.

Komalên Ciwan açıklamasında, Sömürgeci AKP hükümetinin yurtsever Kürt gençliğine dönük gerçekleştirdiği yoğun tutuklama ve gözaltılara karşı serhıldanlarla cevap verilecek ve her tutuklama girişimine karşı misilleme hakkı kullanılacaktır ifadeleri de dikkat çekti.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024