Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2084 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Mart 2015 - 12:06

Diyarbakırda nevruz kutlamaları başladı

Büyüt
Küçült
Diyarbakırda nevruz kutlamaları

Aralarında Demokratik Toplum Kongresinin de (DTK) bulunduğu tertip komitesince düzenlenen nevruz kutlamasına katılmak için kentin farklı noktalarından belediyeye ait araçlarla parka ücretsiz taşınan vatandaşlar, yoğunluk nedeniyle yaklaşık bir kilometre mesafede araçlardan inerek, yaya olarak alana geliyor.

 

Haberin Videosu   Diyarbakır´da Nevruz coşkusu! startFlvPlayer_PostaV2(divFlvPlayer28648,28648,201503,28648-276977.jpg,1, 0,Diyarbakırda Nevruz coşkusu!);

 

Büyük bölümü yöresel kıyafetlerle kutlamalara katılan, çocuklar da dahil tüm vatandaşlar polis noktasında üst aramasından geçiriliyor.

Alana girişler sırasında zabıtaların yanı sıra tertip komitesinin görevlileri de koordinasyonu sağlıyor.

Zabıta ekiplerince belirlenen alana yerleştirilen çok sayıda seyyar satıcı, yiyecek ve su satışı yapıyor.

 

Platformda Kürtçe ve Zazaca, Nevruz kutlu olsun pankartı yer alıyor. Çok sayıda televizyon kanalının canlı olarak yayınlayacağı kutlamayı izlemek için yurt içi ve dışından Diyarbakıra gelen 700ü aşkın gazeteci akreditasyon yaptırdı.

Alanda toplanan gruplar yağmura rağmen Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekiyor.

 

İlgili Haber Öcalan silahları bırakmanın şartlarını açıklayacak

BARZANİNİN MESAJI OKUNDU

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, DTK Eş Başkanları Dicle ve Irmak, Belediye Başkanı Kışanak, HDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen, kanaat önderleri ve gazeteciler, etkinliğe katılmak üzere DTK il binası önünde bir araya geldi. Yöresel kıyafet giyen Yüksekdağ, Kışanak ve Irmakın bulunduğu heyet, buradan parti otobüsüyle etkinliğin yapıldığı Nevroz Parkına geçti.

Etkinlik kapsamında PYD Eş Başkanı Asya Abdullah ve DTK Eş Başkanı Selma Irmakın birer konuşma yapması, Abdullah Öcalanın mesajının okunmasının ardından sanatçı Suavinin konser vermesi bekleniyor.

HDP ve DBPlilerin yanı sıra çok sayıda köşe yazarı, gazeteci ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi de konvoy eşliğinde alana geldi.

PYD Eş Başkanı Asya Abdullah, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, Ahmet Kayanın eşi Gülten Kaya, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de Nevruz kutlaması için protokoldeki yerini aldı.

Etkinlikte, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzaninin de aralarında bulunduğu bazı davetlilerin mesajları okundu. 

 

GÜN BOYU YAĞMUR VAR

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, 7 derece olan hava sıcaklığının öğle saatlerine doğru 10 dereceye yükseleceğini, gün boyu devam edecek yağışın akşam saatlerinden sonra sağanağa dönüşmesinin beklendiğini bildirdi. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024