Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3203 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Mart 2015 - 13:02

Diyarbakırda Nevruz başladı

Büyüt
Küçült
Diyarbakırda Nevruz
Abdullah Öcalanın mesajının okunacağı Diyarbakır Nevruzu başladı. Gelişmeleri canlı olarak aktarıyoruz.

Diyarbakırda Demokratik Toplum Kongresi in (DTK) organize ettiği Nevruz Kutlamaları başladı.  Kutlamalarına katılmak için Diyarbakır, çevre il ve ilçeler ile yurt dışından gelenbinlerce katılımcı sabahın erken saatlerinde Nevruz Parkı a girdi.

Sabahın erken saatleri olmasına rağmen Nevruz alanına binlerce kişi akın etmeye başladı. Planlanan programa göre Öcalanın mektubunu Pervin Buldan Kürtçe, Sırrı Süreyya Önder Türkçe okudu

 

 

Yağmura rağmen katılım oldukça yüksek. Hava soğuk olmasına rağmen alan doldu. Güvenlik, Demokratik Toplum Kongresi in Öcalan fotoğraflı tşörtlerini giyen görevliler tarafından sağlanıyor. Alanda birçok parti ve grubun flamaları dikkat çekiyor. Program konuşmalar ve mesajlarla başladı.

DİYARBAKIRDAKİ NEVRUZ ALANINDAN FOTOĞRAFLAR (TIKLAYINIZ)

Kutlamalara katılanlar park girişinde emniyet görevlileri tarafından teker teker aranıyor.

  /

Nevruz kutlamaları, IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani in nevruz mesajının okunmasıyla başladı.

Sahne önündeki izdihamdan dolayı programlarda aksamalar yaşanıyor. Müzik grupları sahne alırken, Diyarbakırda coşkulu bir nevruz yaşanıyor.

PYD EŞ GENEL BAŞKANI ASYA ABDULLAH İNSANLIK MÜCADELESİ VERİYORUZ

PYD Eş Genel Başkanı Asya Abdullah konuşma yaptı. Barış, özgürlük ve direniş nevruzunu kutlayan Asya Abdullah, Suriyede sürdürülen mücadelenin insanlık mücadelesi olduğunu belirterek, bu çatışmalarda hayatını kaybedenlerin önünde saygıyla eğildiklerini söyledi.

Hasekide Nevruz gecesi hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyen Asya Abdullah, bu saldırıların iradelerini zayıflatamayacağını, nevruz ateşini hiçbir saldırının söndüremeyeceğini anlattı.

Öcalanın başlattığı çözüm sürecine destek verdiklerini belirten Asya Abdullah, beklentilerinin demokrasi ve insanca yaşam olduğunu belirtti. Demokratik bir Suriye için geliştirilen projelerin çok önemli olduğunu belirten Asya Abdullah, YPG ve YPJ mücadelesinin tüm Suriye için bir kurtuluş kapısı açacağını iddia etti.

diyarbakir-nevruz.20150321120201.jpg

ÖCALANIN MEKTUBUNDA NE VAR?

Öcalanın 2 sayfalık ‘Nevruz mektubu, kutlamalar sırasında Türkçe olarak HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Kürtçe olarak da HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan tarafından okunacak. 

Öcalanın mektubunda PKKya “Türkiyeye karşı silahlı mücadeleden vazgeç” çağrısının yer almadığı belirtiliyor. Ancak PKKnın toplayacağı olağanüstü kongrenin, ‘silahlı mücadeleden vazgeçme kararı almasının koşulları ve şartları hakkında değerlendirmelerin bulunduğu vurgulanıyor.

Mektupta ayrıca ‘tahkim edilmiş ateşkes olarak nitelendirilen güvenlik güçleriyle PKKlı gruplar arasındaki çatışmazlık halinin devam ettirilmesinin önemi, bölgedeki kamu güvenliğini bozucu uygulamalara son verilmesi de yer alacak.

POLİS KIRMIZI ALARMDA

Öte yandan milyonlarca insanın katılım göstermesi beklenen Nevruz kutlaması için Diyarbakırda da olağanüstü bir hareketlilik yaşanıyor. Güvenlik güçleri Nevruz kutlamaları sırasında yaşanabilecek olası her türlü provakatif girişim için kentte kırmızı alarma geçmiş durumda.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ca, nevruz etkinliğinin  yapılacağı alana ulaşımın rahat sağlanması amacıyla 25 yerden 97 otobüsle  vatandaşlar ücretsiz taşınacak.

aa_picture_20150321_4841847_web.jpg

 

OTELLER DOLDU

Nevruz kutlamaları için yurt içi ve dışından çok sayıda kişinin geldiği Diyarbakırda otellerde de yer kalmadı. Nevruz Komitesi yer kalmaması nedeniyle gelenlerin konaklaması için bin 500 ev hazırladı.

Diyarbakıra gelen yerli ve yabancı basın mensupları, nevruz  kutlamalarına ilişkin yayın yapmaya başlarken, alana canlı yayın araçları  yerleştirildi. Etkinliği izlemek için 700ü aşkın basın mensubu akreditasyon  yaptı.

evruz.20150321120238.jpg



Seyyar baz istasyonları ile tuvaletlerin yerleştirildiği Nevruz alanına kalabalık  nedeniyle 2 dev ekran kuruldu. 500 litre mazotun kullanılacağı nevruz ateşi için  alana 15 ton odun getirildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024